Mad

Ristet kulmule med kikærtepuré

af Louisa Lorang 18. april 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er ristet kulmule med kikærtepuré. Få opskriften her

3 dl kikærter (husk at sætte dem i blød onsdag)2 laurbærblade½ dl god olivenolie½-1 dl kogevand fra kikærternesalt1-2 tsk. hakket rosmarin

ENDVIDERE:300 g kulmule med skind, uden ben og skællidt olie til stegningsalt

TILBEHØR:100 g blandet salatlidt citronsaftolivenoliesaltgroft brødcitronbåde

Kog kikærterne i usaltet vand med laurbærblade i ca. 50-60 minutter, til de er helt møre. Kassér laurbærbladene, og dræn vandet fra kikærterne (gem lidt). Gem halvdelen af kikærterne til fredag, og blend resten med en stavblender eller i en foodprocessor. Tilsæt olivenolie og lidt af kogevandet, til du har en puré, som er så cremet og glat som mulig. Smag til med salt.Del imens fisken i 2-4 stykker, og rids skindet. Rist dem med skindsiden nedad i lidt olie på en varm pande. Tryk den godt ned, så skindet bliver sprødt over det hele. Justér evt. varmen lidt ned, og lad fisken stege næsten færdig på skindsiden. Tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt.Anret den varme kikærtepuré med hakket rosmarin, og servér med kulmule og blandet salat vendt med lidt citronsaft, olivenolie og salt. Giv groft brød og citronbåde til.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER