Mad

Risotto med svampe og pecorino

af Louisa Lorang 22. november 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er risotto med svampe og pecorino. Få opskriften her

Brug de svampe, der ser bedst ud. Jeg har valgt kejserhatte og østershatte til denne risotto. Men champignon, portobello og kantarel er også nemme at skaffe og skønne at bruge.

2 fed hvidløg, hakkede1 løg, hakketsmør + olie til stegning1½ dl risottoris1 dl hvidvin6-8 dl grøntsags- eller hønsebouillon400 g blandede svampe100 g revet pecorinosaltpeberplukket timiancitronsaft

TILBEHØRsalat

Sautér hvidløg og løg i smør og olie i en stor, varm gryde. Det skal ikke tage farve. Kom risene på, og lad dem sautere med i et minuts tid. Hæld vin på, og lad den reducere næsten væk. Tilsæt bouillonen, lidt ad gangen, rør undervejs. Fortsæt, til risene er næsten møre. Pluk eller skær svampene i mundrette stykker. Rist dem gyldne i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt.Tilsæt revet pecorino til risottoen samt evt. en smule mere væde. Vend svampene i, og smag til med timian og salt og peber.Servér straks risottoen toppet med ekstra pecorino og med salat til.Opskriften er til 2 personer

TIP: Du kan selvfølgelig bruge parmesan i stedet for pecorino. Det giver en mildere og mere klassisk risotto.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Onsdag

Torsdag

Fredag