
Mad
Ribeye og grillet hjertesalat med kærnemælksdressing
21. juli 2016af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Ægte fredagsmad. Lad det meste af stokken sidde på salaterne, når de skal grilles. Her får du opskriften på ribeye og grillet hjertesalat med kærnemælksdressing
Ribeye og grillet hjertesalat med kærnemælksdressing til 4 personer
Tid: 30 minutter
DET SKAL DU BRUGE 4 ribeye-bøffer olivenolie salt og friskkværnet peber GRILLET HJERTESALAT 4 hjertesalater olivenolie salt og friskkværnet peber KÆRNEMÆLKSDRESSING 1 spsk. honning 1 spsk. dijonsennep 2 dl kærnemælk salt og friskkværnet peber 600 g friske ærter i bælg TILBEHØR 400 g kartofler olivenolie til stegning 1 bundt purløg evt. lidt flagesalt PRØV OGSÅ: Ribeye med sellerirøsti og blomkålssalatOpskrift - sådan laver ribeye og grillet hjertesalat med kærnemælksdressing
1. TILBEHØR: Skrub kartoflerne. Kog dem al dente i saltet vand, og hæld vandet fra. Steg kartoflerne i olie på en pande, til de får farve. Vend kartoflerne med hakket purløg og evt. lidt flagesalt. 2. KÆRNEMÆLKSDRESSING: Rør honning og sennep sammen. Pisk kærnemælk i med en gaffel. Smag til med salt og peber. Drys friskbælgede ærter i dressingen. 3. GRILLET HJERTESALAT: Skyl og flæk hjertesalaterne. Pensl med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg dem i 3 minutter på hver side på en (grill)pande eller en havegrill. 4. Pensl bøfferne med olivenolie, og krydr med salt og peber. Grill bøfferne i 3 minutter på hver side, og servér med grillet salat, kartofler og kærnemælksdressing.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS OPSKRIFTER
Mandag: Nudelsalat med kyllingespyd - Få opskriften her
Tirsdag: Lammekoteletter og bulgursalat med vandmelon - Få opskriften her
Onsdag: Ærtesuppe med gedeost-crostini - Få opskriften her
Torsdag: Røget makrel og speltsalat med friske ærter - Få opskriften her