https://imgix.femina.dk/media/article/1510-mad-1.png
Mad

Ribeye-bøffer og quinoasalat med grønkål, gedeost og pære

7. marts 2022
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
I denne uge får du fem nemme opskrifter der alle kan laves på en halv time. Her får du opskriften på ribeye-bøffer og quinoasalat med grønkål, gedeost og pære
3 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 ribeye-steaks a 200 g
  • olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

QUINOASALAT

  • 300 g quinoa
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g frisk grønkål
  • 2 pærer
  • 30 g frisk gedeost

DRESSING

  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. flydende honning

Opskrift - sådan laver du ribeye-bøffer og quinoasalat med grønkål, gedeost og pære

1. Quinoasalat: Skyl quinoa i koldt vand, og kom den i en gryde. Hæld vand på, så det dækker, og kog den i letsaltet vand i 15-20 minutter, til frøene begynder at åbne sig. Hæld resterende vand fra, smag til med salt og peber, og lad den køle af. Skær grønkålen fra stokken; skyl kålen i koldt vand, og lad den dryppe af i en sigte. Snit kålen fint. Skyl pærerne; fjern kernehuset, og skær pærerne i fine skiver. Bland kål, pærer og quinoa i en skål.

2. Dressing: Bland eddike, olie og honning, og hæld dressingen over quinoasalaten. Anret salaten på et fad, og pynt med store stykker smuldret gedeost på toppen.

3. Steg bøfferne i lidt olivenolie på en pande i 3-4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Servér bøfferne med quinoasalat til.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tunbøffer med mangosalat og nye kartofler – Få opskriften her

Avocado med stenbiderrogn og kartoffelrøsti – Få opskriften her

Frisk pasta med ærtepuré og mynte – Få opskriften her

Spinatsalat med æg, bacon og rugbrødschips – Få opskriften her

Læs også