ribeye
Mad

Ribeye-bøffer med forårssalat og polentafritter

8. maj 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
En god bøf passer perfekt til fredagen. Pomfritterne er her lavet på majsgryn, men vær opmærksom på, at polentaen skal trække i mindst 2 timer, hvis du ikke allerede har kogt den dagen før. Her får du opskriften på ribeye-bøffer med forårssalat og polentafritter
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 ribeye-bøffer
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. smør til stegning

POLENTAFRITTER

  • 250 g majsgryn til polenta
  • 1 knsp. salt
  • 1¼ l vand
  • 1 dl friskrevet parmesan + lidt til pynt
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie
  • frisk timian

FORÅRSSALAT

  • 50 g feldsalat
  • 1 bundt grønne asparges

URTEVINAIGRETTE

  • 1 håndfuld blandede urter, f.eks. persille, purløg, dild
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 glas aïoli

Opskrift - sådan laver du ribeye-bøffer med forårssalat og polentafritter

1. POLENTAFRITTER: Hvis du ikke bruger kogt majsgrød fra torsdagens opskrift, så hæld majsgryn og salt i kogende vand under omrøring. Kog i ca. 15 minutter, til grøden er cremet. Rør friskrevet parmesan i, og smag til med salt og peber. Hæld polentaen i et fad smurt med olie, og lad den stivne på køl i mindst 2 timer, men gerne natten over.

2. Skær den stivnede polenta i fritter, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og krydr med salt. Bag fritterne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Drys med friskrevet parmesan og timian. 3. FORÅRSSALAT: Skyl og pluk feldsalat, og læg den i en skål. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær aspargesene i skiver. Hæld kogende vand over aspargesskiverne i en sigte, så de bliver flot grønne, og vend dem i salaten. 4. URTEVINAIGRETTE: Skyl og hak krydderurter fint, og rør dem sammen med resten af ingredienserne. Dryp vinaigretten over salaten, og vend rundt. 5. Krydr bøfferne godt med salt og peber, og steg dem i smør på en pande i 2-3 minutter på hver side. 6. SERVERING: Servér bøfferne med polentafritter, aïoli og forårssalat.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sandwich med laksemousse – Få opskriften her

Tirsdag: Mexicanske majspandekager med kylling – Få opskriften her

Onsdag: Asiatiske frikadeller med spidskålssalat – Få opskriften her

Torsdag: Polenta med ristede grøntsager og pocherede æg – Få opskriften her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også