
Mad
Ramsløg: 3 skønne opskrifter fra Timm Vladimir
28. april 2020af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Ramsløg kaldes også vild hvidløg, og de grønne blade smager og dufter da også heftigt af hvidløg. De gror som ukrudt netop nu, så det er bare med at komme ud og plukke løs.
Pizza med hvide asparges og ramsløgspesto

Tid: 45 minutter Hævetid: Cirka 1 time Ovntid: 10-12 minutter Antal personer: 4
Pizzadej: 15 g gær 2½ dl vand 10 g salt 2 spsk. olivenolie 450 g hvedemel Pesto: 1 håndfuld ramsløgsblade ½ dl olivenolie 2 spsk. pinjekerner 10 g parmesan 2 spsk. citronsaft Salt og peber Topping: 4 hvide asparges 2 friske mozzarellakugler Til servering: 2 burratakugler 2 håndfulde rucola
Opskrift - sådan laver du pizza med hvide asparges og ramsløgpesto
Pizzadej: Rør gæren ud i vandet i en skål, og tilsæt salt og olie. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt dejen i cirka 10 minutter. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse på køkkenbordet. Pesto: Skyl og tør ramsløgsbladene, og blend dem med olie, pinjekerner og parmesan. Smag til med citronsaft, salt og peber. Pizzadej, fortsat: Tænd ovnen på 250°, og lad en bageplade, eventuelt med en pizzasten, varme op i ovnen. Del dejen i 2 stykker. Rul dejene tyndt ud på hvert sit stykke bagepapir. Topping: Skyl og skræl de hvide asparges, og skær dem i mindre stykker. Bryd mozzarellaen i mindre stykker, og fordel asparges og mozzarella på pizzaerne. Bag pizzaerne i ovnen i 6-8 minutter, til de er gyldne og sprøde. Servering: Dryp pestoen over pizzaerne, og top med burrata og rucola. PRØV OGSÅ: Pasta med ramsløgpestoHjemmelavet ramsløgssalt

Tid: 10 minutter Ovntid: 2-3 timer Mængde: 1 glas 1 håndfuld ramsløgsblade 300 g salt
Opskrift - sådan laver du hjemmelavet ramsløgsalt
Tænd ovnen på 80°. Skyl og tør ramsløgsbladene. Kør ramsløg og salt i en foodprocessor, til bladene er findelte. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir, og bag i 2-3 timer, til blandingen er helt tør. Hæld blandingen i en lufttæt beholder. PRØV OGSÅ: Lækker gæstemad med ramsløgGratinerede kammuslinger med ramsløgsmayo

Tid: 25 minutter Ovntid: 8 minutter Antal personer: 4 12 kammuslinger 4 ramsløgsblade 25 g Vesterhavsost 4 spsk. rasp 30 g smør Ramsløgsmayo: 8 ramsløgsblade 1 æggeblomme 1 æg 1 tsk. dijonsennep 2 tsk. sherryeddike 2 dl smagsneutral olie Salt og peber