Rabarbertærte med vaniljecreme
Tid: 35 minutter. Hviletid, dej: Mindst 30 minutter. Bagetid: I alt 28 minutter Antal personer: 6 DET SKAL DU BRUGE 500 g rabarber 1-2 spsk. sukker usaltede pistacienødder TÆRTEDEJ 125 g blødt usaltet smør 1 nip salt 75 g sukker 250 g hvedemel 1 æg 1 tærteform, ca. 20 cm i diameter
VANILJECREME 2 æggeblommer 3 spsk. sukker 2 spsk. majsstivelse (Maizena) korn af 1 vaniljestang 2½ dl mælk
PRØV OGSÅ: Rabarbertærte med marcipan Opskrift - sådan laver du rabarbertærte med vaniljecreme
1. TÆRTEDEJ: Blend smør i en foodprocessor, til det er cremet. Tilsæt salt, sukker og mel, og blend til en grov rasp. Tilsæt æg, og blend igen. Saml dejen med hænderne, og pak den ind i husholdningsfilm. Læg den på køl i mindst 30 minutter. Tænd ovnen på 180°. Rul dejen ud i en cirkel med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg dejen i en smurt tærteform, så den dækker formens bund og kanter. Prik den med en gaffel. Riv brede strimler af alufolie, og tryk dem fast omkring kanten af tærteformen, så dejen ikke glider ned under bagningen. Bag tærtebunden i ovnen i 8 minutter. Lad den køle af, men lad ovnen være tændt. 2. VANILJECREME: Pisk æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse i en skål. Pisk vaniljekorn i. Bring mælken i kog, og hæld den i æggemassen, mens du pisker. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den op til kogepunktet, mens du pisker. Tag cremen af varmen, når den tykner. Afkøl. Fordel cremen på tærtebunden. 3. Rens rabarber, skær dem i mindre stykker, og fordel dem på cremen. Drys med sukker, og bag tærten i ovnen ved 180° i ca. 20 minutter. Pynt med pistacienødder.
PRØV OGSÅ: Rabarberkage med marengslåg 