rabarberkage
Mad

Rabarberkage med mandelmarengs

14. februar 2022
af Marie Melchior og vinderene af sommerkagekonkurrencen
Foto: Line Falck, Styling:Katrine Kaul
Rabarberkage med blød rabarberkompot og sød mandel-marengs udgør himmerigsmundfulde, der får englene til både at synge og danse. Servér kagerne, som de er, eller med en blød vaniljeis eller letpisket flødeskum.
6 personer

RABARBERKAGE

  • 400 g rabarber
  • 4 spsk. sukker
  • 1 spsk. kartoffelmel

NØDDEMARENGS

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 100 g mandelflager

PYNT

  • ½ stilk rabarber
  • evt. rød skovsyre

1. Rabarberkage: Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 2 cm. Vend dem med sukker og kartoffelmel i en skål, og fordel blandingen i portionsskåle, der kan tåle at komme i ovnen, eller i et ovnfast fad.

2. Nøddemarengs: Forvarm ovnen til 200°. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker, lidt efter lidt. Pisk æggehviderne, til der dannes hvide toppe. Vend mandelflagerne i, og hæld marengsmassen over rabarberne. Bag kagerne i ovnen i 15 minutter, hvis du bager i portionsskåle, og i 30 minutter, hvis du bager i stort fad.

3. Pynt: Rens rabarberstilken, skær den i meget tynde skiver, og drys dem over kagerne, evt. sammen med rød skovsyre.

Få flere opskrifter på lækre sommerdesserter her

Æble-kanel-kage med chokoladestykker – Få opskriften her

Cheesecake med blåbær, kokos og hvid chokolade – Få opskriften her

Sommerroulade med friske hindbær – Få opskriften her

Læs også