
Porrer med parmaskinke og ostesauce
15. september 2015TID: CA. 45 MIN.
Ingredienser:
4 store porrer
8 skiver parmaskinke
¼ l piskefløde
250 g groftrevet kraftigt-smagende ost – efter valg
Peber
Smør
250 g frisk fettuccine-pasta, f.eks. med spinat
10-12 soltørrede tomater i oliemarinade (drænet)
1 stor håndfuld basilikumblade
Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 200 grader.
Rens porrerne og kasser den øverste grønne del.
Del dem midt over og damp lige netop møre under låg og i så lidt vand som muligt, så de holder formen.
Gem kogevandet og lad porrerne dryppe af på køkkenrulle.
Varm ½ dl porrevand, fløde og 200 g ost op under omrøring i en tykbundet gryde. Smag til med lidt peber.
Vikl parmaskinke om porrestykkerne og læg dem tæt i et smurt ovnfast fad.
Hæld ostesaucen i fadet og drys resten af osten over.
Sæt fadet i ovnen i ca. 25 min., til osten og saucen er gylden og boblende varm. Giv evt. grill mod slutningen.
Kog pastaen efter anvisning på emballagen, dræn og vend med soltørrede tomater og basilikumblade inden servering til porrerne i