Mad

Pasta med græskar og rucola

af Louisa Lorang 3. januar 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er pasta med græskar og rucola. Få opskriften her

1 græskar, gerne butternutsquash, ca. 1 kg2-3 spsk. olivenoliesaft og revet skal af 1 øko-citronsalt10-15 salvieblade, groft strimletENDVIDERE:250 g frisk pasta1 spsk. smør50 g rucolalidt revet parmesanFlæk græskarret, og fjern kernerne med en ske. Skær skrællen af græskarret, og skær kødet i mundrette stykker (gem 100 g græskar til torsdag). Vend græskar med olie, citronskal, citronsaft og lidt salt, og bag dem i ovnen ved 180° i ca. 20 minutter, eller til de er møre med lidt bid. Vend salvie med græskarret de sidste par minutter af tilberedningstiden.Kog imens pastaen i rigeligt saltet vand, til den er al dente. Dræn vandet fra, men gem ½-1 dl. Vend pasta, kogevand, smør og græskar sammen, og servér straks toppet med rucola, peber og revet parmesan.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER