torsk
Mad

Paneret torsk med safrancreme og salat med hindbær og løg

14. juli 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Panko er en særlig type japansk paneringsmel, som gør fiskefileterne knasende sprøde. Her får du opskriften på paneret torsk med safrancreme og salat med hindbær og løg

Paneret torsk med safrancreme og salat med hindbær og løg til 4 personer

Tid: 35 minutter DET SKAL DU BRUGE 600 g torskefilet, gerne et tykt stykke 2 dl pankorasp (evt. alm. rasp) salt og friskkværnet peber 50 g smør + 2 spsk. rapsolie til stegning SALAT MED HINDBÆR OG BRÆNDTE LØG 2 hjertesalater 125 g hindbær 2 salatløg 2 spsk. sojasauce olivenolie salt og friskkværnet peber SAFRANCREME 1 tsk. safran 1 tsk. eddike 1-2 fed hvidløg 150 g god mayonnaise TILBEHØR 4 skiver rugbrød salt PRØV OGSÅ: Stegt torsk med let ærtesauce

Opskrift - sådan laver du paneret torsk med safrancreme og salat med hindbær og løg

1. SALAT MED HINDBÆR OG BRÆNDTE LØG: Skyl salaterne, og skær dem i kvarter. Anret salater og hindbær i en skål. Pil løgene, og halvér dem på langs. Læg løgene med skærefladen nedad på en tør pande, og steg dem i 3 minutter (tryk dem gerne ned i panden). Hæld sojasauce på, kog op, sluk for varmen, og dæk løgene helt tæt med alufolie. Lad dem stå i 10 minutter. Løsn dem forsigtigt fra panden, og del dem i lag. Fordel dem på salaten; dryp med olie, og krydr med salt og peber. 2. SAFRANCREME: Rør safran med eddike, så det opløses. Pil og knus hvidløg, og rør det i safranblandingen sammen med mayonnaise. 3. Skær torskefileten i 4 stykker. Vend i pankorasp, og krydr med salt og peber. Varm smør og olie op på en stor pande, og steg torskestykkerne sprøde og gyldne på begge sider. Servér paneret torsk med en skefuld safrancreme, lidt salat og ristet rugbrød drysset med salt.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS OPSKRIFTER

Mandag: Sesamkyllingespyd med peberrod og spidskålssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Marineret lam med ærtepuré, ristede kartofler og kikærter - Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med skaft og æbleglaserede majroer - Få opskriften her

Fredag: Oksemørbrad med hvide asparges, asparges-broccoli og nye kartofler - Få opskriften her

Læs også