svinemørbrad
Mad

Paneret svinemørbrad med sprød kikærtesalat

10. marts 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Kikærtesalaten mætter godt og smager skønt – også til frokost dagen efter, hvis der bliver en rest tilovers.Her får du opskriften på paneret svinemørbrad med sprød kikærtesalat
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 svinemørbrad, ca. 800 g
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. oregano
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • 4 spsk. pankorasp

HVID BALSAMICODRESSING

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber

KIKÆRTESALAT

  • 1 agurk
  • 1 hjertesalat
  • 100 g mangoldsalat
  • 3 forårsløg
  • 1 spsk. karry
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • salt

Opskrift - sådan laver du paneret svinemørbrad med sprød kikærtesalat

1. Afpuds mørbraden, og krydr med salt, peber og oregano. Steg den godt på alle sider i olie på en pande. Rul derefter mørbraden i pankorasp, og steg den færdig i en 180° varm ovn i ca. 15 minutter.

2. Hvid balsamicodressing: Rør olie og eddike sammen, og smag til med sukker, salt og peber.

3. Kikærtesalat: Skyl agurken, og halvér den på langs. Fjern kernerne med en teske, og skær agurken i skiver. Skær hjertesalaten i tynde både, og skyl dem. Skyl mangoldsalat. Rens forårsløg, og skær dem i skiver på skrå. Rist karry og afdryppede kikærter i olie på en pande. Vend agurk, hjertesalat, mangoldsalat og forårsløg med balsamicodressingen, og drys med de ristede kikærter.

4. Servering: Skær mørbraden i skiver, og servér med kikærtesalat og brød.

TIP: Japansk pankorasp har en grov, flaget struktur, som giver en ekstra sprød panering. Du kan dog også bruge almindelig rasp.

Læs også