
Pandekager med kylling og spinat
15. juni 2012(ca. 6 store pandekager)
1 portion pandekagedej af hvedemel - Få grundopskriften her
ca. 500 g kyllingebryst el. -lår
vand + 2 tsk. salt
1 løg, vasket, men med skræl
2 laurbærblade + 6 hele peberkorn + 1 kvist timian
ENDVIDERE:
150-200 g frisk spinat
2 håndfulde grofthakket rucolasalat
ca. 100 g friske bønnespirer
2 spsk. olie
2 tsk. st. spidskommen
salt og kværnet peber
1 fed hvidløg, presset
lidt friskhakket timian
evt. frisksnittet basilikum
½-1 spsk. dijonsennep
1 bæger hytteret
salt og kværnet peber
Kog kyllingen i vand med løg og krydderier i 20-30 minutter efter størrelse og ved svag varme. Lad det trække i vandet i 10-15 minutter. Pil kødet fra benene, og riv det i stykker. Skyl og slyng spinaten. Hak den groft. Skyl salat og bønnespirer. Varm olien op i en dyb pande, og rist hurtigt kødet. Krydr med spidskommen, salt, peber, hvidløg, basilikum og timian. Vend spinat og sennep i, og varm det lige igennem. Rør hytteret i, og tag det straks fra varmen. Vend bønnespirer og rucola i, og smag til. Fordel fyldet på pandekagerne, fold dem sammen, og spis dem varme/lune.



