
Ovnbagt fisk med varme ingefær-gulerødder
7. februar 2012(4 personer)
600 g torskefilet el. anden fast hvid fisk
salt og peber
½ spsk. oliven eller rapsolie
40 g smør
500 g tynde gulerødder i skiver
5 cm frisk ingefær, finthakket eller revet
½-1 dl hønsebouillon
1 dl friskpresset appelsinsaft
saft af ½ citron
1 bundt forårsløg, fintsnittet
1 nip tørrede chiliflager
1 bundt dild el. kørvel
TILBEHØR:
brød el. små faste kartofler
Skær fisken i portionsstykker. Læg den på bagepapir på en plade, og drys med salt og peber. Dryp med olie, når den skal i ovnen. Giv den 6-8 minutter ved 220° midt i ovnen. Er fileterne tynde, kan du lægge to oven på hinanden.
Smelt halvdelen af smørret i en bred gryde, og sautér gulerødder og ingefær i et par minutter. Kom bouillon og appelsinsaft og citronsaft over, og lad det småkoge, til væsken bliver lidt tyk. Kom forårsløg og chili i, og lad det koge videre, til gulerødderne er møre, men sprøde. Bliver saucen for tyk, kommes lidt mere saft eller bouillon i. Pisk det sidste smør i, og sluk. Anret fisken oven på gulerødderne, og pynt med masser af dild eller kørvel.




forretter Dejlige desserter og
skønne kager Madplan til hele
ugen Køb dit køkkenudstyr
i feminashoppen.dk