https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/hovedretter/2012/08/1232-orange-linsesuppe/1232-orange-linsesuppe-copy-2.jpg
Mad

Orange linsesuppe

8. august 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
De små røde linser kan koge helt ud og er derfor gode at jævne en suppe med. De skifter farve undervejs og bliver næsten gule. Suppen her er lavet med mange krydderier, men har alligevel en mild og frisk smag. Spis den varm eller helt kold med drys efter behag

(4 personer)
1½ dl økologiske røde linser
1 finthakket løg
2 fed hvidløg, finthakkede
1 lille finthakket rød eller grøn chili
2 spsk. olie
1 tsk. gurkemeje
2 tsk. stødt spidskommen
2 knuste laurbærblade
4 hele nelliker
2 tsk. grøntsagsbouillon-pulver eller -granulat
7 dl vand
1 lille ds. kokosmælk (165 ml)
saft af 1-2 appelsiner
saft af ½ citron
1 nip chiliflager eller stødt chili

PYNT:
2-3 fintsnittede forårsløg og frisk koriander, eller rosiner og ristede mandler

Skyl linserne godt i en sigte. Svits løg, hvidløg og chili i olien et par minutter. Kom alle krydderierne i, og rist dem godt. Tilsæt linser, bouillon og vand. Bring det i kog, og fjern skummet. Lad det koge under låg i ca. ½ time, til linserne er kogt ud. Fjern evt. de hele krydderier, og blend suppen med en blenderstav. Kom kokosmælk i, og varm akkurat suppen op. Smag til med salt, peber, chili og appelsin- og citronsaft. Servér suppen varm eller helt kold med drys af forårsløg og koriander.

Prøv også: Bagte rodfrugter med små linser

https://imgix.femina.dk/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/9e4bd514300241d3ac14627b42b23e5e.jpg
null
https://imgix.femina.dk/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
null
https://imgix.femina.dk/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg

Læs også