
Orange linsesuppe
8. august 2012(4 personer)
1½ dl økologiske røde linser
1 finthakket løg
2 fed hvidløg, finthakkede
1 lille finthakket rød eller grøn chili
2 spsk. olie
1 tsk. gurkemeje
2 tsk. stødt spidskommen
2 knuste laurbærblade
4 hele nelliker
2 tsk. grøntsagsbouillon-pulver eller -granulat
7 dl vand
1 lille ds. kokosmælk (165 ml)
saft af 1-2 appelsiner
saft af ½ citron
1 nip chiliflager eller stødt chili
PYNT:
2-3 fintsnittede forårsløg og frisk koriander, eller rosiner og ristede mandler
Skyl linserne godt i en sigte. Svits løg, hvidløg og chili i olien et par minutter. Kom alle krydderierne i, og rist dem godt. Tilsæt linser, bouillon og vand. Bring det i kog, og fjern skummet. Lad det koge under låg i ca. ½ time, til linserne er kogt ud. Fjern evt. de hele krydderier, og blend suppen med en blenderstav. Kom kokosmælk i, og varm akkurat suppen op. Smag til med salt, peber, chili og appelsin- og citronsaft. Servér suppen varm eller helt kold med drys af forårsløg og koriander.



