Mad

Oksespyd med kikærte-salat

af Louisa Lorang 3. januar 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er oksespyd med kikærtesalat. Få opskriften her

1½ dl tørrede kikærter (udblødte fra mandag)saft af 1 økologisk citron (du skal også bruge skallen)1 spsk. flydende honning¼ dl olivenolie2 spsk. hakket skalotteløgsalt50 g rucolaENDVIDERE:300 g hakket oksekød1 fed hvidløg, hakket½ bundt bredbladet persille, hakket1 tsk. knust chilifintrevet skal af 1 øko-citron1 æglidt olie til stegningSkyl kikærterne, og kog dem møre i nyt vand i ca. 40-45 minutter. Dræn vandet fra.Rør citronsaft, honning og olivenolie sammen. Vend de lune kikærter med dressingen og løg, og smag til med salt. Vend rucola i salaten lige inden servering.Rør imens oksekød med salt, hvidløg, persille, chili, citronskal og til sidst æg. Form farsen til aflange, små pølser, og steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gennemstegte. Sæt dem evt. på spyd.Servér straks oksespyddene med kikærtesalat.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER