Mad

Oksespyd med kikærte-salat

Ugens tirsdagsopskrift er oksespyd med kikærtesalat. Få opskriften her







1½ dl tørrede kikærter (udblødte fra mandag)
saft af 1 økologisk citron (du skal også bruge skallen)
1 spsk. flydende honning
¼ dl olivenolie
2 spsk. hakket skalotteløg
salt
50 g rucola
ENDVIDERE:
300 g hakket oksekød
1 fed hvidløg, hakket
½ bundt bredbladet persille, hakket
1 tsk. knust chili
fintrevet skal af 1 øko-citron
1 æg
lidt olie til stegning
Skyl kikærterne, og kog dem møre i nyt vand i ca. 40-45 minutter. Dræn vandet fra.
Rør citronsaft, honning og olivenolie sammen. Vend de lune kikærter med dressingen og løg, og smag til med salt. Vend rucola i salaten lige inden servering.
Rør imens oksekød med salt, hvidløg, persille, chili, citronskal og til sidst æg. Form farsen til aflange, små pølser, og steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gennemstegte. Sæt dem evt. på spyd.
Servér straks oksespyddene med kikærtesalat.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER


Mandag OnsdagTorsdagFredag

Læs mere om: