oksebøf
Mad

Oksebøf med bagte søde kartofler og sauce verte

29. marts 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Fredag aften skal der bøf på bordet! Servér dem med søde kartofler bagt i ovnen, og en pikant salat.Her får du opskriften på oksebøf med bagte søde kartofler og sauce verte
40 min4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 søde kartofler a ca. 175 g
  • 4 oksebøffer (Angus-entrecote)
  • lidt olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kviste frisk rosmarin

SAUCE VERTE

  • 2½ dl cremefraiche 18 % (fra Thise)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 rødløg
  • 1 bundt purløg

SALAT

  • 2 hjertesalater
  • ½ agurk
  • 1 rødløg

SENNEPSDRESSING

  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk. sennep
  • salt og friskkværnet peber

1. Tænd ovnen på 180°. Skrub de søde kartofler, og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er møre. Varm en (grill)pande op, pensl bøfferne med olie, og brun dem på begge sider på panden. Læg bøfferne i en bradepande beklædt med bagepapir, og

krydr med salt og peber. Halvér hvidløgsfeddene, og læg et halvt fed på hver bøf sammen med rosmarinnåle. Steg bøfferne færdige i ovnen i 4 minutter.

2. SAUCE VERTE: Rør cremefraiche sammen med salt og peber. Pil og hak rødløg fint, og vend det i cremefraichen sammen med klippet purløg.

3. SALAT: Skyl salaterne, og skær dem i tynde strimler. Skyl agurken, og skær den i tern. Pil rødløget, og skær det i fine tern. Bland salat, agurk og rødløg

sammen i en skål.

4. SENNEPSDRESSING: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i salaten.

5. SERVERING: Skær et kryds i hver af de bagte søde kartofler, og pres på siderne, så kartoflen åbner sig. Anret en skefuld sauce verte i hver kartoffel, og servér med salat, og bøffer skåret i tynde skiver.

Læs også