muslingesuppe
Mad

Muslingesuppe med frisk estragon

23. februar 2016
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Tjener, der er muslinger og kål i min suppe! Suppe er nok den ret, jeg kender, der har flest lækre variationsmuligheder, og vinteren er den perfekte årstid til mine vinterfavoritsupper.Muslingesuppe med frisk estragon

Muslingesuppe med frisk estragon til 4 personer

Tid: 30 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL MUSLINGESUPPE 1 kg blåmuslinger 2 skalotteløg 2 fed hvidløg 2 gulerødder 2 stængler bladselleri 2 spsk. olie til stegning 1 bundt frisk estragon 1 stjerneanis 2 laurbærblade 3 dl hvidvin 4 dl fiskefond (eller bouillon) 2 dl piskefløde salt og friskkværnet peber Vild med muslingesuppe? Så vil du helt sikkert og synes om denne lækre grønne thai-suppe med rejer. Få opskriften her

Opskrift - sådan laver du muslingesuppe med frisk estragon

Rens muslingerne i koldt vand, og fjern ”skægget”. Kassér alle beskadigede og åbne muslinger, som ikke lukker sig, når du banker dem let ned mod bordpladen. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skræl gulerødderne, rens bladselleri, og skær begge dele i små tern. Steg løg og grøntsager i olie i en stor gryde, til løgene er gennemsigtige. Pluk bladene af estragonen, og læg dem til side. Læg estragonstilkene ned til løgene sammen med stjerneanis og laurbærblade. Tilsæt hvidvin og fond, og læg låg på. Når væsken koger, og gryden er fuld af damp, lægges blåmuslingerne i gryden. Læg låg på igen, og damp muslingerne i 2-3 minutter, til de åbner sig. Tag muslingerne op af gryden med en hulske, og fordel dem i skåle. Sigt suppen, og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt fløde, salt og peber, og kog i 5 minutter. Hæld suppen over muslingerne, og top med estragonbladene. Servér straks den varme muslingesuppe. PRØV OGSÅ: Spaghetti med muslinger og tomater

Læs også