Sådan laver du mørbradgryde med et twist
- Skær svinemørbraden ud i små skiver og brun dem i lidt rapsolie i en gryde. Krydr med salt og peber.
- Tilsæt snittede rødløg og lad dem brune lidt med.
- Tilsæt yderligere de hele eller halverede svampe, små æbleskiver, svesker, fintsnittet chili og portvin.
- Lad retten simrer under låg i 15 minutter, hvorefter snittede forårsløg tilsættes og simrer med i yderligere 5 minutter.
- Der kan evt. tilsættes lidt vand eller mere portvin undervejs, hvis retten mangler væske.
- Risene koges samtidig og serveres sammen med mørbradgryden.
Velbekomme!
Prøv også: En god og klassisk mørbradgryde fra vores søstersite SPIS BEDRE. Det er en varm anbefaling herfra!
Inspiration til opskriften
Hvad er mørbradgryde?
Mørbradgryde er en klassisk og populær ret i mange køkkener - især i det nordiske og centraleuropæiske. Den er kendt for sin rige smag og den møre kvalitet af kødet, som er hovedingrediensen. Grundlæggende består den af mørbrad, grøntsager og sauce. Retten er meget alsidig, og kan derfor tilpasses dine personlige præferencer og de ingredienser, du har i køleskabet.
Hvilket slags kød skal du bruge til din mørbradgryde?
Som navnet antyder bruger man typisk mørbrad i retten, oftest fra svin. Hvis du vil gøre retten mere eksklusiv, kan du bruge oksemørbrad i stedet for. Men ønsker du noget andet end mørbrad, kan du også sagtens erstatte det med kyllingebryst eller koteletter.
Hvor længe kan en mørbradgryde holde sig?
En mørbradgryde kan opbevares i køleskabet i 2-3 dage. Sørg for at køle resterne ned hurtigt efter måltidet. Du kan også fryse retten ned i bøtter, som du nemt kan tage op, når aftensmaden skal være hurtig og nem.
3 tips til din mørbradgryde
- Lav en stor portion, så der er mad til flere dage
- Hvis du ikke er så meget til ris, er kartoffelmos en fantastisk erstatning
- Lad gryderetten simre ved lav varme. Hvis du bruger høj varme, kan kødet blive både tørt og sejt
Flere opskrifter på mørbradgryde