mexicanske pandekager
Mad

Mexicanske pandekager med oksekød og frisk salat

22. marts 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Dagen derpå kan et let og hurtigt måltid være det helt rigtige. Det krydrede oksekød og det salte tilbehør hjælper på selv den værste hovedpine – og glem ikke at drikke rigeligt vand til! Her får du opskriften på mexicanske pandekager med oksekød og frisk salat
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket oksekød 8-14 %
  • 2 spsk. spidskommen
  • 2 spsk. solsikkeolie til stegning
  • 1 dåse kikærter (400 g)
  • 1 frisk rød chili
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 hjertesalater
  • 1 rød peberfrugt

KORIANDERDRESSING

  • 200 ml græsk yoghurt
  • 1 spsk. stødt koriander
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 4 tortillaer (mexicanske pandekager)

1. Steg kød og spidskommen i olie på en pande, til kødet er brunt. Skyl kikærterne i koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe af. Bland kikærterne med kødet på panden. Rens og snit chilien, fjern evt. kernerne. Krydr kødet med chili, salt og peber.

2. Skyl salaterne, og skær dem i grove stykker. Rens peberfrugten, og skær den i strimler.

3. Korianderdressing: Rør yoghurt sammen med koriander, salt og peber. Vend salat og peberfrugt sammen med dressingen (gem lidt dressing til topping).

4. Servering: Varm tortillaerne efter anvisningen på pakken. Læg salat, oksekød og dressing på de lune tortillaer, og servér de lune mexicanske pandekager

TIP: Prøv en anden gang at bruge hakket lammekød i stedet for oksekød. Pift også gerne opskriften op med en nem, hjemmelavet guacamole.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Burger med hummus og bolsjebedesalat – Få opskriften her

Læs også