Medaljer med rabarbercreme til 4 personer
Tid: 25 min. Ovntid: 25 min
INGREDIENSER MØRDEJ 200 g hvedemel 50 g flormelis 100 g smør (tempereret) 1 usprøjtet citron ½ sammenpisket æg
RABARBERCREME 600 g rabarber 300 g sukker korn af 1 vaniljestang 2 spsk. citronsaft 3 dl piskefløde
Opskrift - sådan laver du medaljer med rabarbercreme
1. Mørdej: Bland mel og flormelis i en skål. Tilsæt smørret i små tern, og smuldr det med fingrene, til det ligner grov rasp. Tilsæt ½ tsk. fint-revet citronskal og æg, og saml hurtigt dejen. Pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul derefter dejen ud i 2-3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord, og stik cirkler ud med en udstikker eller et glas, ca. 8 cm i diameter. Læg dem på bageplader med bagepapir, og bag i ovnen ved 220° i ca. 7 minutter. Afkøl helt på en bagerist. Læg kagebundene i en tætsluttende kagedåse, hvis de ikke skal bruges straks. 2. Rabarbercreme: Skyl rabarberne; skær dem i 2 cm tykke skiver, og læg dem i et ovnfad. Bland sukker og vaniljekorn, og vend det godt rundt med rabarberne. Dryp med citronsaft. Bag rabarberne i ovnen 10-15 minutter ved 170°. Køl dem af. 3. Pisk fløden til let skum, og vend ²⁄₃ af rabarberne i uden at tage for meget af siruppen med. Læg rabarbercreme imellem 2 kagebunde, og pynt med den sidste ¹⁄₃ af de bagte rabarber lige inden servering.
PRØV OGSÅ: Bagt cremedessert med rabarber