Lækre mazarinkager på bagerist.
Mad

Mazarinkage med rabarber og vaniljecreme

14. februar 2022
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Mazarinkage sælges på de fleste tankstationer. Så der er ikke noget at sige til, at de har et dårligt ry. Men hjemmelavet mazarinkage - og oven i købet med rabarber - er slet ikke til at stå for!
6 personer

Mazarinkage

  • 125 g sukker
  • 125 g blødt smør
  • (+ smør til formen)
  • 125 g marcipan
  • 2 æg
  • 50 g mel
  • smør til formen
  • 200 g rabarber
  • 50 g rørsuker
  • korn af ½ stang vanilje
  • flormelis

Creme

  • 2½ dl piskefløde
  • korn af ½ stang vanilje
  • 2 spsk. flormelis
  • 1½ dl ymer

Vinforslag

  • Muscat de Rivesaltes 2007 Cazes

Sådan gør du:

Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Tilsæt marcipanen, og pisk det hele sammen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, under fortsat piskning. Tilsæt mel, og fyld massen i 8-12 smurte muffinforme.
Skær rabarberne i skiver, og vend dem med rørsukker og vaniljekorn. Kom rabarberne oveni, og bag dine mazarinkager ved ca. 175 grader i ca. 20 minutter, afhængigt af størrelsen. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle en smule. Tag dem ud af formen, og lad dem køle helt af på rist. Drys hver mazarinkage med en smule flormelis inden servering.
Pisk fløden blød, og vend den med vanilje, flormelis og ymer.
Servér mazarinkage kold, eller ved stuetemperatur med vaniljecreme til.

Læs også