
Mascarpone-sorbet med hindbær-sauce
17. december 2010(6 personer)
4 dl vand
1 vaniljestang, korn og bælg
250 g rørsukker
500 g mascarpone
KIRSEBÆRSAUCE:
1 glas dessertkirsebær u/sten, 370 g
1 spsk. majsstivelse
2 spsk. vand
Kog vand, vaniljekorn og -bælg sammen med sukker i en lille gryde ved svag varme. Kog, til lagen koger med store bobler, tag den fra varmen, fjern vaniljebælgen, og afkøl let. Kom mascarponen i en stor skål, og rør den godt igennem. Tilsæt sukkervaniljelagen i en tynd stråle, mens du pisker. Kom det i en ismaskine, og kør, til isen er som softice. Kom den i en beholder, og opbevar den i fryseren, til den skal bruges. Eller frys den i fryseren, hvor du rører godt i den hvert 20. minut, til den er tyk som softice (det tager ca. en time). Frys færdig i en lille beholder, i minimum 3 timer.
Kirsebærsauce: Varm kirsebærrene op i saften. Udrør majsstivelsen i koldt vand, og kom den i kirsebærrene. Kog ved svag varme, til saucen jævner. Servér isen i en stor kugle over den kolde eller lune kirsebærsauce.
RELEVANTE LINKS

