
Mad
Marineret oksekød med grøntsager og ris
12. januar 2015af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er hverdagsretter med smæk på smagen. Her får du opskriften på marineret oksekød med grøntsager og ris
Marineret oksekød med grøntsager og ris til 4 personer
Sort chilipasta består typisk af chili, bønneolie, tørrede rejer, hvidløg og tamarind og kaldes på thailandsk: Nam prik pao.
INGREDIENSER 500 g oksefilet olivenolie til stegning 1 løg 1 broccoli 1 blomkål 10 sukkerærter MARINADE 2 fed hvidløg 2 tsk. sort chilipasta 6-8 spsk. østerssauce saft af 3-4 limefrugter TILBEHØR 400 g jasminris TIL SERVERING 1 bundt frisk koriander limefrugt i bådeOpskrift - sådan laver du marineret oksekød med grøntsager og ris
1. Marinade: Pil hvidløg, og hak dem fint. Bland dem sammen med chilipasta, østerssauce og limesaft. Skær kødet i strimler, og vend det i marinaden. Lad det trække i mindst 30 minutter. 2. Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken. 3. Varm olie op i en wok, og steg det marinerede kød ad 2-3 omgange. Hæld det færdigstegte kød over i en gryde, og hold det varmt ved svag varme, mens resten steges. Pil løget, og skær det i både. Skyl broccoli og blomkål, og del det i små buketter. Skyl sukkerærterne, og skær dem over på langs. Varm evt. mere olie op i wokken, og steg grøntsagerne i 2-3 minutter. Kom kødet tilbage i wokken. 4. Servering: Servér wokretten med kogte ris, et drys frisk koriander og limefrugt skåret i både.UGENS ANDRE OPSKIFTER
Thaikylling i kokosmælk med nudler – Få opskriften her
Lynstegt svinekød med stegte ris og thaiomelet – Få opskriften her
Indisk torskeret med krydret sauce – Få opskriften her
Marokkansk harirasuppe med lam – Få opskriften her