
Marinerede kammuslinger med vagtelæg
31. december 2009200 g frosne kammuslinger
saft af 1 lime
2 spsk. rørsukker
havsalt, rosa peber (baies rose) og friskkværnet peber
TILBEHØR:
4 vagtelæg
1 liter vand
3 spsk. eddike
brøndkarse, olivenolie, lime, salt og friskkværnet peber
Optø kammuslingerne let i køleskabet, og skær dem i flade runde tynde skiver, mens de stadig er let frosne. Bland ingredienserne til marinaden sammen. Læg kammuslingerne på tallerkener eller på et fad i et lag, og hæld marinaden over.
Pochér vagtelæggene: Kog vandet i en stor sauterpande, og hæld eddike i. Slå æggene ud et ad gangen i en lille skål, hæld ægget ned i det kogende vand, og lad det koge i 30 sekunder. Tag det op med en hulske, lad det dryppe af, og læg det på kammuslingerne. Vend plukket brøndkarse i olivenolie, limesaft, salt og peber, og servér det sammen med de pocherede æg.