Marengsreder med rose, jordbær og vaniljeskum
Mad

Marengsreder med rose, jordbær og vaniljeskum

12. september 2023
af Timm Vladimir
En opskrift af Timm Vladimir med en himmelsk smagskombination, der vækker alle sanserne
4 personer
Tid i alt 30 min

Marengsreder

  • 2 æggehvider
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk. rosenvand
  • 1 tsk. tørret rosenblad
  • 1 sprøjtepose med stjernetylle

Vaniljeskum

  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk. vaniljesukker

Pynt

  • 350 g jordbær
  • rød skovsyre

Sådan laver du marengsreder med rose, jordbær og vaniljeskum

  1. Marengsreder: Pisk æggehviderne luftige i en skål med en elpisker. Tilsæt flormelis, og pisk hviderne stive. Pisk rosenvandet i.
  2. Tænd ovnen på 100°. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt 4 reder ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Pynt rederne med rosenblade, og bag dem i ovnen i 2 timer, til de er gennembagte.
  4. Afkøl dem på en bagerist, til de er helt kolde.
  5. Vaniljeskum: Pisk fløde og vaniljesukker til blødt skum.
  6. Pynt: Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i små tern.
  7. Fordel vaniljeskummet i marengsrederne, top med jordbær, og pynt med skovsyre.
  8. Servér straks, så marengsen ikke bliver blød.

Velbekomme!

Læs også