Mad

Lynstegt svin med ingefær og peberfrugt

af Louisa Lorang 16. august 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er lynstegt svin med ingefær og peberfrugt. Få opskriften her

Jeg elsker wokmad. Denne her ret er hurtig, sprød og sund. Jeg serverer nudler til, men ris kan også bruges.

300 g svinekød i strimlerlidt olie til stegning2 fed hvidløg i tynde skiver2 spsk. ingefær i juliennehakket rød chili efter smag1 rød peberfrugt i strimler1 grøn peberfrugt i strimler2 tsk. sukker½ dl soja2-3 spsk. citronsaft²⁄3 bundt forårsløg i tynde skiver1 spsk. ingefær i julienne

TILBEHØR:kogte nudler

Dup kødet tørt med køkkenrulle, og steg det i olie i en meget varm wok. Lad det tage farve, og tilsæt så hvidløg, ingefær og chili. Steg kort, og tilsæt så peberfrugt og sukker. Vend rundt, og tilsæt derefter soja og citronsaft. Smag evt. til med mere citron eller chili, og servér straks toppet med forårsløg og ingefær og med nudler til.Opskriften er til 2 personer

TIP: Julienne er super tynde strimler (på tykkelse med tændstikker).

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER