Mad

Lynstegt oksekød med bønner og mynteknas

af Louisa Lorang 19. september 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er lynstegt oksekød med bønner og mynteknas. Få opskriften her

1 håndfuld plukket mynte1 tsk. chiliflager1 spsk. sesamfrøENDVIDERE:3 fed hvidløg i tynde skiverolie til stegning200 g grønne bønner, nippede2 løg i både300 g mørt oksekød itynde skiver1 tsk. sukker1 dl østerssauce2-3 spsk. fiskesauce½ dl vandTILBEHØR:kogte, grove risSnit mynten fint, og vend den med chili og sesamfrø til mynteknas.Sautér hvidløget i lidt olie i en stor, varm wok. Kom bønnerne ved, og lad dem stege i 1-2 minutter. Tilsæt løgene, og lad det hele stege i yderligere 1-2 minutter. Bønnerne skal være tilberedte, men må gerne have lidt bid. Tag grøntsagerne op af wokken, og stil dem til side.Varm wokken helt op igen, og kom lidt mere olie i. Steg oksekødet, til det har fået godt med farve. Kom sukker, østerssauce og fiskesauce ved. Kom grøntsagerne tilbage i wokken. Spæd med en smule vand, og smag til (evt. med mere fiskesauce eller sukker).Servér det lynstegte oksekød toppet med mynteknas, og servér straks med kogte ris.Opskriften er til 2 personer.TIP:Kog dine grove ris UDEN salt, så går det meget hurtigere. Salt, når de er færdige.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER