Mad

Lune retter til kolde februar dage

af Louisa Lorang 5. februar 2010
Foto: Anders Schønnemann
Lun suppe, sprød kylling og fisk i chili er nogle af ugens skønne retter

MANDAGSVINEKOTELETTER MED GRØNKÅLSSALAT2 store bagekartofler2 svinekoteletter, gerne på benolie til stegningsalt og peber2 spsk. dijonsennep2 spsk. flydende honning2 spsk. æblecidereddike4 spsk. koldpresset rapsolie1 spsk. revet ingefær200 g grønkål, plukket1 æble i bådesalt og peberENDVIDERE:lidt smørsalt1 bundt purløg, hakketVask kartoflerne, og skær et kryds i toppen på dem. Bag dem ved 185° i ca. 1 time, eller til de er helt møre. Steg koteletterne i lidt olie på en varm pande, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber.Rør sennep, honning, eddike, olie og ingefær sammen, og hak grønkålen fint. Vend grønkål og æble med dressingen, og smag til med salt og peber.Anret kartoflerne med lidt smør, salt og purløg, og servér straks med koteletter og grønkålssalat.

TIRSDAGCHILI SIN CARNE 2 løg, hakkede2 fed hvidløg, hakkede2 gulerødder, revneolie til stegning3 stængler bladselleri, hakkede2 tsk. stødt spidskommen1 tsk. stødt koriander1 tsk. tørret oregano1 rød chili med alle eller lidt kerner1-2 tsk. tabasco (gerne røget)½ bundt koriander, hakket1 dåse hakkede tomater20 g mørk chokolade (ca. 80 %)1 dl vandsalt og peber1 dåse kidneybønner, skyllede (240 g)1 rød peberfrugt i strimler2 dl majs fra frost, optøedeTILBEHØR:cremefraiche½ bundt koriander, plukket1 lille rødløg, hakketgroft brødtabascoSautér løg, hvidløg og gulerødder i lidt olie i en varm stor gryde. Kom bladselleri, spidskommen, koriander, oregano, chili, tabasco og hakket koriander i, og lad det sautere, uden at det tager farve. Tilsæt tomater, chokolade og vand, og lad chilien koge i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber.Tilsæt bønner, peberfrugt og majs, og lad det hele varme igennem i nogle minutter.Smag til igen, og servér straks med cremefraiche, koriander og løg. Giv brød og ekstra tabasco til.

ONSDAGHELSTEGT KYLLING MED RÅKOST OG QUINOA1 kyllinglidt smørflagesalt2 fed hvidløg, finthakkedeENDVIDERE:1 rødbede, skrællet2 gulerødder, skrællede1 æble1 grapefrugtTILBEHØR:1½ dl quinoagrynsalt1 spsk. smør50 g hakkede ristede mandlerSnør kyllingens lår sammen med et stykke kødsnor, og kom lidt smørklatter, salt og hvidløg på skindet. Steg den i en forvarmet ovn ved 180° i 60-75 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt.Riv rødbede, gulerødder og æble, og pres saften fra grapefrugten over salaten.Skyl quinoagrynene, og kog dem møre i letsaltet vand. Dræn overskydende vand fra, og vend smør og mandler i.Servér straks den varme kylling med quinoa og råkost.NB: GEM ET KYLLINGEBRYST TIL TORSDAG

TORSDAGKYLLINGESALAT MED ÆBLER OG MANDLER3 spsk. cremefraiche2 tsk. dijonsennep2 tsk. karrysaltENDVIDERE:1 stegt kyllingebryst uden skind3 stilke bladselleri i tynde skiver1 æble i terninger50 g hakkede ristede mandler100 g blandet salatlidt olie + eddikeTILBEHØR:rugbrødRør cremefraiche, sennep og karry sammen, og smag til med salt. Pluk kyllingekødet i mindre stykker, og vend kylling, bladselleri, æble og mandler med dressingen.Vend salaten med olie og eddike, og anret med kyllingesalaten. Servér med ristet rugbrød.

FREDAGLAKS OG REJER I STÆRK KOKOSSAUCE1 dåse kokosmælk (400 ml)saft af 1 limefrugt2 spsk. fiskesauce1-2 tsk. chilipasta (gerne Nora Singh)1 tsk. sukkerENDVIDERE:250 g laks uden skind og ben175 g rå store rejer (fra bæredygtigt opdræt, fås på frost)1 bundt forårsløg uden bund og øverste top100 g sukkerærter100 g babymajs1 potte thaibasilikum, plukketTILBEHØR:grove risKom kokosmælk, limesaft, fiskesauce, chilipasta og sukker i en wok eller dyb pande, og lad det koge i et par minutter. Kom fisk og rejer i, og lad dem få 1 minut under låg. Tilsæt forårsløg, sukkerærter og babymajs, og lad det hele simre i yderligere 3-4 minutter under låg, eller til fisk og rejer er gennemtilberedt.Anret retten med masser af thaibasilikum, og servér straks med grove ris til.Alle Opskrifter er til to personerINDKØBSLISTEFRUGT OG GRØNT:3 æbler1 grapefrugt1 limefrugt1 knold ingefær1 rød chili1 rød peberfrugt1 bundt koriander1 potte thaibasilikum1 bundt purløg100 g blandet salat1 bundt forårsløg100 g sukkerærter100 g babymajs1 bundt bladselleri200 g grønkål4 gulerødder1 rødbede2 store bagekartoflerKOLONIALVARER:mørk chokolade ca. 80 %1 dåse hakkede tomater1 dåse kidneybønner (240 g)1 dåse kokosmælk (400 ml)groft brødmandlerrugbrødKØL OG FRYS:majs fra frostcremefraiche175 g rå store rejer (fra bæredygtigt opdræt, fås på frost)1 kylling2 svinekoteletter, gerne på benKØB HOS FISKEHANDLEREN FREDAG:250 g laks uden skind og benTJEK DESUDEN AT DU HAR:koldpresset rapsoliestegeolieæblecidereddikesaltflagesaltpebersukkerstødt spidskommenstødt koriandertørret oreganokarry2 løg4 fed hvidløg1 rødløgquinoagryngrove risdijonsennepflydende honningfiskesaucechilipasta (gerne Nora Singh)tabascosmør

FREDAGLAKS OG REJER I STÆRK KOKOSSAUCE1 dåse kokosmælk (400 ml)saft af 1 limefrugt2 spsk. fiskesauce1-2 tsk. chilipasta (gerne Nora Singh)1 tsk. sukkerENDVIDERE:250 g laks uden skind og ben175 g rå store rejer (fra bæredygtigt opdræt, fås på frost)1 bundt forårsløg uden bund og øverste top100 g sukkerærter100 g babymajs1 potte thaibasilikum, plukketTILBEHØR:grove risKom kokosmælk, limesaft, fiskesauce, chilipasta og sukker i en wok eller dyb pande, og lad det koge i et par minutter. Kom fisk og rejer i, og lad dem få 1 minut under låg. Tilsæt forårsløg, sukkerærter og babymajs, og lad det hele simre i yderligere 3-4 minutter under låg, eller til fisk og rejer er gennemtilberedt.Anret retten med masser af thaibasilikum, og servér straks med grove ris til.Alle Opskrifter er til to personerINDKØBSLISTEFRUGT OG GRØNT:3 æbler1 grapefrugt1 limefrugt1 knold ingefær1 rød chili1 rød peberfrugt1 bundt koriander1 potte thaibasilikum1 bundt purløg100 g blandet salat1 bundt forårsløg100 g sukkerærter100 g babymajs1 bundt bladselleri200 g grønkål4 gulerødder1 rødbede2 store bagekartoflerKOLONIALVARER:mørk chokolade ca. 80 %1 dåse hakkede tomater1 dåse kidneybønner (240 g)1 dåse kokosmælk (400 ml)groft brødmandlerrugbrødKØL OG FRYS:majs fra frostcremefraiche175 g rå store rejer (fra bæredygtigt opdræt, fås på frost)1 kylling2 svinekoteletter, gerne på benKØB HOS FISKEHANDLEREN FREDAG:250 g laks uden skind og benTJEK DESUDEN AT DU HAR:koldpresset rapsoliestegeolieæblecidereddikesaltflagesaltpebersukkerstødt spidskommenstødt koriandertørret oreganokarry2 løg4 fed hvidløg1 rødløgquinoagryngrove risdijonsennepflydende honningfiskesaucechilipasta (gerne Nora Singh)tabascosmør

TORSDAGKYLLINGESALAT MED ÆBLER OG MANDLER3 spsk. cremefraiche2 tsk. dijonsennep2 tsk. karrysaltENDVIDERE:1 stegt kyllingebryst uden skind3 stilke bladselleri i tynde skiver1 æble i terninger50 g hakkede ristede mandler100 g blandet salatlidt olie + eddikeTILBEHØR:rugbrødRør cremefraiche, sennep og karry sammen, og smag til med salt. Pluk kyllingekødet i mindre stykker, og vend kylling, bladselleri, æble og mandler med dressingen.Vend salaten med olie og eddike, og anret med kyllingesalaten. Servér med ristet rugbrød.

FREDAGLAKS OG REJER I STÆRK KOKOSSAUCE1 dåse kokosmælk (400 ml)saft af 1 limefrugt2 spsk. fiskesauce1-2 tsk. chilipasta (gerne Nora Singh)1 tsk. sukkerENDVIDERE:250 g laks uden skind og ben175 g rå store rejer (fra bæredygtigt opdræt, fås på frost)1 bundt forårsløg uden bund og øverste top100 g sukkerærter100 g babymajs1 potte thaibasilikum, plukketTILBEHØR:grove risKom kokosmælk, limesaft, fiskesauce, chilipasta og sukker i en wok eller dyb pande, og lad det koge i et par minutter. Kom fisk og rejer i, og lad dem få 1 minut under låg. Tilsæt forårsløg, sukkerærter og babymajs, og lad det hele simre i yderligere 3-4 minutter under låg, eller til fisk og rejer er gennemtilberedt.Anret retten med masser af thaibasilikum, og servér straks med grove ris til.Alle Opskrifter er til to personerINDKØBSLISTEFRUGT OG GRØNT:3 æbler1 grapefrugt1 limefrugt1 knold ingefær1 rød chili1 rød peberfrugt1 bundt koriander1 potte thaibasilikum1 bundt purløg100 g blandet salat1 bundt forårsløg100 g sukkerærter100 g babymajs1 bundt bladselleri200 g grønkål4 gulerødder1 rødbede2 store bagekartoflerKOLONIALVARER:mørk chokolade ca. 80 %1 dåse hakkede tomater1 dåse kidneybønner (240 g)1 dåse kokosmælk (400 ml)groft brødmandlerrugbrødKØL OG FRYS:majs fra frostcremefraiche175 g rå store rejer (fra bæredygtigt opdræt, fås på frost)1 kylling2 svinekoteletter, gerne på benKØB HOS FISKEHANDLEREN FREDAG:250 g laks uden skind og benTJEK DESUDEN AT DU HAR:koldpresset rapsoliestegeolieæblecidereddikesaltflagesaltpebersukkerstødt spidskommenstødt koriandertørret oreganokarry2 løg4 fed hvidløg1 rødløgquinoagryngrove risdijonsennepflydende honningfiskesaucechilipasta (gerne Nora Singh)tabascosmør

FREDAGLAKS OG REJER I STÆRK KOKOSSAUCE1 dåse kokosmælk (400 ml)saft af 1 limefrugt2 spsk. fiskesauce1-2 tsk. chilipasta (gerne Nora Singh)1 tsk. sukkerENDVIDERE:250 g laks uden skind og ben175 g rå store rejer (fra bæredygtigt opdræt, fås på frost)1 bundt forårsløg uden bund og øverste top100 g sukkerærter100 g babymajs1 potte thaibasilikum, plukketTILBEHØR:grove risKom kokosmælk, limesaft, fiskesauce, chilipasta og sukker i en wok eller dyb pande, og lad det koge i et par minutter. Kom fisk og rejer i, og lad dem få 1 minut under låg. Tilsæt forårsløg, sukkerærter og babymajs, og lad det hele simre i yderligere 3-4 minutter under låg, eller til fisk og rejer er gennemtilberedt.Anret retten med masser af thaibasilikum, og servér straks med grove ris til.Alle Opskrifter er til to personerINDKØBSLISTEFRUGT OG GRØNT:3 æbler1 grapefrugt1 limefrugt1 knold ingefær1 rød chili1 rød peberfrugt1 bundt koriander1 potte thaibasilikum1 bundt purløg100 g blandet salat1 bundt forårsløg100 g sukkerærter100 g babymajs1 bundt bladselleri200 g grønkål4 gulerødder1 rødbede2 store bagekartoflerKOLONIALVARER:mørk chokolade ca. 80 %1 dåse hakkede tomater1 dåse kidneybønner (240 g)1 dåse kokosmælk (400 ml)groft brødmandlerrugbrødKØL OG FRYS:majs fra frostcremefraiche175 g rå store rejer (fra bæredygtigt opdræt, fås på frost)1 kylling2 svinekoteletter, gerne på benKØB HOS FISKEHANDLEREN FREDAG:250 g laks uden skind og benTJEK DESUDEN AT DU HAR:koldpresset rapsoliestegeolieæblecidereddikesaltflagesaltpebersukkerstødt spidskommenstødt koriandertørret oreganokarry2 løg4 fed hvidløg1 rødløgquinoagryngrove risdijonsennepflydende honningfiskesaucechilipasta (gerne Nora Singh)tabascosmør

ONSDAGHELSTEGT KYLLING MED RÅKOST OG QUINOA1 kyllinglidt smørflagesalt2 fed hvidløg, finthakkedeENDVIDERE:1 rødbede, skrællet2 gulerødder, skrællede1 æble1 grapefrugtTILBEHØR:1½ dl quinoagrynsalt1 spsk. smør50 g hakkede ristede mandlerSnør kyllingens lår sammen med et stykke kødsnor, og kom lidt smørklatter, salt og hvidløg på skindet. Steg den i en forvarmet ovn ved 180° i 60-75 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt.Riv rødbede, gulerødder og æble, og pres saften fra grapefrugten over salaten.Skyl quinoagrynene, og kog dem møre i letsaltet vand. Dræn overskydende vand fra, og vend smør og mandler i.Servér straks den varme kylling med quinoa og råkost.NB: GEM ET KYLLINGEBRYST TIL TORSDAG

TORSDAGKYLLINGESALAT MED ÆBLER OG MANDLER3 spsk. cremefraiche2 tsk. dijonsennep2 tsk. karrysaltENDVIDERE:1 stegt kyllingebryst uden skind3 stilke bladselleri i tynde skiver1 æble i terninger50 g hakkede ristede mandler100 g blandet salatlidt olie + eddikeTILBEHØR:rugbrødRør cremefraiche, sennep og karry sammen, og smag til med salt. Pluk kyllingekødet i mindre stykker, og vend kylling, bladselleri, æble og mandler med dressingen.Vend salaten med olie og eddike, og anret med kyllingesalaten. Servér med ristet rugbrød.

FREDAGLAKS OG REJER I STÆRK KOKOSSAUCE1 dåse kokosmælk (400 ml)saft af 1 limefrugt2 spsk. fiskesauce1-2 tsk. chilipasta (gerne Nora Singh)1 tsk. sukkerENDVIDERE:250 g laks uden skind og ben175 g rå store rejer (fra bæredygtigt opdræt, fås på frost)1 bundt forårsløg uden bund og øverste top100 g sukkerærter100 g babymajs1 potte thaibasilikum, plukketTILBEHØR:grove risKom kokosmælk, limesaft, fiskesauce, chilipasta og sukker i en wok eller dyb pande, og lad det koge i et par minutter. Kom fisk og rejer i, og lad dem få 1 minut under låg. Tilsæt forårsløg, sukkerærter og babymajs, og lad det hele simre i yderligere 3-4 minutter under låg, eller til fisk og rejer er gennemtilberedt.Anret retten med masser af thaibasilikum, og servér straks med grove ris til.Alle Opskrifter er til to personerINDKØBSLISTEFRUGT OG GRØNT:3 æbler1 grapefrugt1 limefrugt1 knold ingefær1 rød chili1 rød peberfrugt1 bundt koriander1 potte thaibasilikum1 bundt purløg100 g blandet salat1 bundt forårsløg100 g sukkerærter100 g babymajs1 bundt bladselleri200 g grønkål4 gulerødder1 rødbede2 store bagekartoflerKOLONIALVARER:mørk chokolade ca. 80 %1 dåse hakkede tomater1 dåse kidneybønner (240 g)1 dåse kokosmælk (400 ml)groft brødmandlerrugbrødKØL OG FRYS:majs fra frostcremefraiche175 g rå store rejer (fra bæredygtigt opdræt, fås på frost)1 kylling2 svinekoteletter, gerne på benKØB HOS FISKEHANDLEREN FREDAG:250 g laks uden skind og benTJEK DESUDEN AT DU HAR:koldpresset rapsoliestegeolieæblecidereddikesaltflagesaltpebersukkerstødt spidskommenstødt koriandertørret oreganokarry2 løg4 fed hvidløg1 rødløgquinoagryngrove risdijonsennepflydende honningfiskesaucechilipasta (gerne Nora Singh)tabascosmør

FREDAGLAKS OG REJER I STÆRK KOKOSSAUCE1 dåse kokosmælk (400 ml)saft af 1 limefrugt2 spsk. fiskesauce1-2 tsk. chilipasta (gerne Nora Singh)1 tsk. sukkerENDVIDERE:250 g laks uden skind og ben175 g rå store rejer (fra bæredygtigt opdræt, fås på frost)1 bundt forårsløg uden bund og øverste top100 g sukkerærter100 g babymajs1 potte thaibasilikum, plukketTILBEHØR:grove risKom kokosmælk, limesaft, fiskesauce, chilipasta og sukker i en wok eller dyb pande, og lad det koge i et par minutter. Kom fisk og rejer i, og lad dem få 1 minut under låg. Tilsæt forårsløg, sukkerærter og babymajs, og lad det hele simre i yderligere 3-4 minutter under låg, eller til fisk og rejer er gennemtilberedt.Anret retten med masser af thaibasilikum, og servér straks med grove ris til.Alle Opskrifter er til to personerINDKØBSLISTEFRUGT OG GRØNT:3 æbler1 grapefrugt1 limefrugt1 knold ingefær1 rød chili1 rød peberfrugt1 bundt koriander1 potte thaibasilikum1 bundt purløg100 g blandet salat1 bundt forårsløg100 g sukkerærter100 g babymajs1 bundt bladselleri200 g grønkål4 gulerødder1 rødbede2 store bagekartoflerKOLONIALVARER:mørk chokolade ca. 80 %1 dåse hakkede tomater1 dåse kidneybønner (240 g)1 dåse kokosmælk (400 ml)groft brødmandlerrugbrødKØL OG FRYS:majs fra frostcremefraiche175 g rå store rejer (fra bæredygtigt opdræt, fås på frost)1 kylling2 svinekoteletter, gerne på benKØB HOS FISKEHANDLEREN FREDAG:250 g laks uden skind og benTJEK DESUDEN AT DU HAR:koldpresset rapsoliestegeolieæblecidereddikesaltflagesaltpebersukkerstødt spidskommenstødt koriandertørret oreganokarry2 løg4 fed hvidløg1 rødløgquinoagryngrove risdijonsennepflydende honningfiskesaucechilipasta (gerne Nora Singh)tabascosmør

TORSDAGKYLLINGESALAT MED ÆBLER OG MANDLER3 spsk. cremefraiche2 tsk. dijonsennep2 tsk. karrysaltENDVIDERE:1 stegt kyllingebryst uden skind3 stilke bladselleri i tynde skiver1 æble i terninger50 g hakkede ristede mandler100 g blandet salatlidt olie + eddikeTILBEHØR:rugbrødRør cremefraiche, sennep og karry sammen, og smag til med salt. Pluk kyllingekødet i mindre stykker, og vend kylling, bladselleri, æble og mandler med dressingen.Vend salaten med olie og eddike, og anret med kyllingesalaten. Servér med ristet rugbrød.

FREDAGLAKS OG REJER I STÆRK KOKOSSAUCE1 dåse kokosmælk (400 ml)saft af 1 limefrugt2 spsk. fiskesauce1-2 tsk. chilipasta (gerne Nora Singh)1 tsk. sukkerENDVIDERE:250 g laks uden skind og ben175 g rå store rejer (fra bæredygtigt opdræt, fås på frost)1 bundt forårsløg uden bund og øverste top100 g sukkerærter100 g babymajs1 potte thaibasilikum, plukketTILBEHØR:grove risKom kokosmælk, limesaft, fiskesauce, chilipasta og sukker i en wok eller dyb pande, og lad det koge i et par minutter. Kom fisk og rejer i, og lad dem få 1 minut under låg. Tilsæt forårsløg, sukkerærter og babymajs, og lad det hele simre i yderligere 3-4 minutter under låg, eller til fisk og rejer er gennemtilberedt.Anret retten med masser af thaibasilikum, og servér straks med grove ris til.Alle Opskrifter er til to personerINDKØBSLISTEFRUGT OG GRØNT:3 æbler1 grapefrugt1 limefrugt1 knold ingefær1 rød chili1 rød peberfrugt1 bundt koriander1 potte thaibasilikum1 bundt purløg100 g blandet salat1 bundt forårsløg100 g sukkerærter100 g babymajs1 bundt bladselleri200 g grønkål4 gulerødder1 rødbede2 store bagekartoflerKOLONIALVARER:mørk chokolade ca. 80 %1 dåse hakkede tomater1 dåse kidneybønner (240 g)1 dåse kokosmælk (400 ml)groft brødmandlerrugbrødKØL OG FRYS:majs fra frostcremefraiche175 g rå store rejer (fra bæredygtigt opdræt, fås på frost)1 kylling2 svinekoteletter, gerne på benKØB HOS FISKEHANDLEREN FREDAG:250 g laks uden skind og benTJEK DESUDEN AT DU HAR:koldpresset rapsoliestegeolieæblecidereddikesaltflagesaltpebersukkerstødt spidskommenstødt koriandertørret oreganokarry2 løg4 fed hvidløg1 rødløgquinoagryngrove risdijonsennepflydende honningfiskesaucechilipasta (gerne Nora Singh)tabascosmør

FREDAGLAKS OG REJER I STÆRK KOKOSSAUCE1 dåse kokosmælk (400 ml)saft af 1 limefrugt2 spsk. fiskesauce1-2 tsk. chilipasta (gerne Nora Singh)1 tsk. sukkerENDVIDERE:250 g laks uden skind og ben175 g rå store rejer (fra bæredygtigt opdræt, fås på frost)1 bundt forårsløg uden bund og øverste top100 g sukkerærter100 g babymajs1 potte thaibasilikum, plukketTILBEHØR:grove risKom kokosmælk, limesaft, fiskesauce, chilipasta og sukker i en wok eller dyb pande, og lad det koge i et par minutter. Kom fisk og rejer i, og lad dem få 1 minut under låg. Tilsæt forårsløg, sukkerærter og babymajs, og lad det hele simre i yderligere 3-4 minutter under låg, eller til fisk og rejer er gennemtilberedt.Anret retten med masser af thaibasilikum, og servér straks med grove ris til.Alle Opskrifter er til to personerINDKØBSLISTEFRUGT OG GRØNT:3 æbler1 grapefrugt1 limefrugt1 knold ingefær1 rød chili1 rød peberfrugt1 bundt koriander1 potte thaibasilikum1 bundt purløg100 g blandet salat1 bundt forårsløg100 g sukkerærter100 g babymajs1 bundt bladselleri200 g grønkål4 gulerødder1 rødbede2 store bagekartoflerKOLONIALVARER:mørk chokolade ca. 80 %1 dåse hakkede tomater1 dåse kidneybønner (240 g)1 dåse kokosmælk (400 ml)groft brødmandlerrugbrødKØL OG FRYS:majs fra frostcremefraiche175 g rå store rejer (fra bæredygtigt opdræt, fås på frost)1 kylling2 svinekoteletter, gerne på benKØB HOS FISKEHANDLEREN FREDAG:250 g laks uden skind og benTJEK DESUDEN AT DU HAR:koldpresset rapsoliestegeolieæblecidereddikesaltflagesaltpebersukkerstødt spidskommenstødt koriandertørret oreganokarry2 løg4 fed hvidløg1 rødløgquinoagryngrove risdijonsennepflydende honningfiskesaucechilipasta (gerne Nora Singh)tabascosmør

2 løg, hakkede 2 fed hvidløg, hakkede 2 gulerødder, revne olie til stegning 3 stængler bladselleri, hakkede 2 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. stødt koriander 1 tsk. tørret oregano 1 rød chili med alle eller lidt kerner 1-2 tsk. tabasco (gerne røget) ½ bundt koriander, hakket 1 dåse hakkede tomater 20 g mørk chokolade (ca. 80 %) 1 dl vand salt og peber 1 dåse kidneybønner, skyllede (240 g) 1 rød peberfrugt i strimler 2 dl majs fra frost, optøede TILBEHØR: cremefraiche ½ bundt koriander, plukket 1 lille rødløg, hakket groft brød tabasco Sautér løg, hvidløg og gulerødder i lidt olie i en varm stor gryde. Kom bladselleri, spidskommen, koriander, oregano, chili, tabasco og hakket koriander i, og lad det sautere, uden at det tager farve. Tilsæt tomater, chokolade og vand, og lad chilien koge i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber. Tilsæt bønner, peberfrugt og majs, og lad det hele varme igennem i nogle minutter. Smag til igen, og servér straks med cremefraiche, koriander og løg. Giv brød og ekstra tabasco til.1 kyllinglidt smørflagesalt2 fed hvidløg, finthakkedeENDVIDERE:1 rødbede, skrællet2 gulerødder, skrællede1 æble1 grapefrugtTILBEHØR:1½ dl quinoagrynsalt1 spsk. smør50 g hakkede ristede mandlerSnør kyllingens lår sammen med et stykke kødsnor, og kom lidt smørklatter, salt og hvidløg på skindet. Steg den i en forvarmet ovn ved 180° i 60-75 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt.Riv rødbede, gulerødder og æble, og pres saften fra grapefrugten over salaten.Skyl quinoagrynene, og kog dem møre i letsaltet vand. Dræn overskydende vand fra, og vend smør og mandler i.Servér straks den varme kylling med quinoa og råkost.NB: GEM ET KYLLINGEBRYST TIL TORSDAG3 spsk. cremefraiche2 tsk. dijonsennep2 tsk. karrysaltENDVIDERE:1 stegt kyllingebryst uden skind3 stilke bladselleri i tynde skiver1 æble i terninger50 g hakkede ristede mandler100 g blandet salatlidt olie + eddikeTILBEHØR:rugbrødRør cremefraiche, sennep og karry sammen, og smag til med salt. Pluk kyllingekødet i mindre stykker, og vend kylling, bladselleri, æble og mandler med dressingen.Vend salaten med olie og eddike, og anret med kyllingesalaten. Servér med ristet rugbrød.1 dåse kokosmælk (400 ml)saft af 1 limefrugt2 spsk. fiskesauce1-2 tsk. chilipasta (gerne Nora Singh)1 tsk. sukkerENDVIDERE:250 g laks uden skind og ben175 g rå store rejer (fra bæredygtigt opdræt, fås på frost)1 bundt forårsløg uden bund og øverste top100 g sukkerærter100 g babymajs1 potte thaibasilikum, plukketTILBEHØR:grove risKom kokosmælk, limesaft, fiskesauce, chilipasta og sukker i en wok eller dyb pande, og lad det koge i et par minutter. Kom fisk og rejer i, og lad dem få 1 minut under låg. Tilsæt forårsløg, sukkerærter og babymajs, og lad det hele simre i yderligere 3-4 minutter under låg, eller til fisk og rejer er gennemtilberedt.Anret retten med masser af thaibasilikum, og servér straks med grove ris til.3 æbler1 grapefrugt1 limefrugt1 knold ingefær1 rød chili1 rød peberfrugt1 bundt koriander1 potte thaibasilikum1 bundt purløg100 g blandet salat1 bundt forårsløg100 g sukkerærter100 g babymajs1 bundt bladselleri200 g grønkål4 gulerødder1 rødbede2 store bagekartoflermørk chokolade ca. 80 %1 dåse hakkede tomater1 dåse kidneybønner (240 g)1 dåse kokosmælk (400 ml)groft brødmandlerrugbrødmajs fra frostcremefraiche175 g rå store rejer (fra bæredygtigt opdræt, fås på frost)1 kylling2 svinekoteletter, gerne på ben250 g laks uden skind og benkoldpresset rapsoliestegeolieæblecidereddikesaltflagesaltpebersukkerstødt spidskommenstødt koriandertørret oreganokarry2 løg4 fed hvidløg1 rødløgquinoagryngrove risdijonsennepflydende honningfiskesaucechilipasta (gerne Nora Singh)tabascosmør