Mad

Lammekoteletter med lun auberginesalat

af Louisa Lorang 25. oktober 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er lammekoteletter med lun auberginesalat. Få opskriften her

Du kan indimellem finde små, smukke auberginer hos grønthandleren eller på torvet. Hvis du ikke er heldig, bruger du bare en stor aubergine.6-8 små auberginer1 fed hvidløg, hakket3-4 spsk. olivenoliesalt250 g cherrytomater, halverede2 håndfulde basilikumDRESSING:1 spsk. honning1 tsk. tahin¼ dl citronsaft2 spsk. olivenoliesaltENDVIDERE:4-6 små lammekoteletterolie til stegningsalt og peberTILBEHØR:ristede kartoflerSkær auberginerne i både, og vend dem med hakket hvidløg, olie og salt. Bag dem i et ovnfast fad i en 200° varm ovn i ca. 15 minutter, eller til de er møre, men ikke smattede. Vend dem med tomater og basilikum lige inden servering.Rør honning, tahin, citronsaft og olivenolie sammen, og smag dressingen til med salt. Steg koteletterne i et par minutter på hver side i en smule olie på en varm pande. Krydr med salt og peber. Servér straks koteletter og auberginesalat dryppet med dressing, og giv ristede kartofler til. Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag