Lammekebabspyd og auberginesalat med halloumi
Mad

Lammekebabspyd og auberginesalat med halloumi

16. april 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Servér lammespyd med salat og yoghurtdressing på en tallerken, eller fyld det i lune fladbrød og lav en hjemmelavet ”rullekebab”. Her får du opskriften på lammekebabspyd og auberginesalat med halloumi
25 min4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g lammekød i tern
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • 1½ tsk. salt
  • 8 grillspyd

AUBERGINESALAT

  • 2 auberginer
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 200 g halloumi-grillost
  • ½ citron
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl saltede mandler

YOGHURTDRESSING

  • 2 dl yoghurt naturel 3,5 %
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 4 fladbrød til servering

Opskrift - sådan laver du lammekebabspyd og auberginesalat med halloumi

1. Læg lammekødet i en stor skål. Bland alle ingredienser til marinaden, og vend det rundt med lammekødet i skålen. Stil skålen på køl i mindst 6 timer, gerne natten over. 2. AUBERGINESALAT: Tænd ovnen på 180°. Skyl auberginerne, skær dem i skiver, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olivenolie over, krydr med salt og spidskommen, og bag aubergineskiverne i ovnen i 25 minutter, til de er møre og gyldne. Skær halloumi i skiver, og steg dem sprøde på en pande. Anret aubergineskiver og halloumi på et fad, og dryp citronsaft over. Drys med mynte, rosiner og hakkede mandler. 3. YOGHURTDRESSING: Rør ingredienserne sammen, og smag dressingen til. 4. Sæt det marinerede kød på spyd. Steg spyddene på en grill eller (grill)pande. Servér med auberginesalat med halloumi, yoghurtdressing og lune fladbrød.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også