Servér lammespyd med salat og yoghurtdressing på en tallerken, eller fyld det i lune fladbrød og lav en hjemmelavet ”rullekebab”. Her får du opskriften på lammekebabspyd og auberginesalat med halloumi
25 min4 personer
Tid i alt 50 min
DET SKAL DU BRUGE
500 g lammekød i tern
3 spsk. olivenolie
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. røget paprika
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt allehånde
1½ tsk. salt
8 grillspyd
AUBERGINESALAT
2 auberginer
1 spsk. olivenolie
1 tsk. flagesalt
1 tsk. stødt spidskommen
200 g halloumi-grillost
½ citron
1 håndfuld frisk mynte
1 dl rosiner
1 dl saltede mandler
YOGHURTDRESSING
2 dl yoghurt naturel 3,5 %
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
4 fladbrød til servering
Opskrift - sådan laver du lammekebabspyd og auberginesalat med halloumi
1. Læg lammekødet i en stor skål. Bland alle ingredienser til marinaden, og vend det rundt med lammekødet i skålen. Stil skålen på køl i mindst 6 timer, gerne natten over. 2. AUBERGINESALAT: Tænd ovnen på 180°. Skyl auberginerne, skær dem i skiver, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olivenolie over, krydr med salt og spidskommen, og bag aubergineskiverne i ovnen i 25 minutter, til de er møre og gyldne. Skær halloumi i skiver, og steg dem sprøde på en pande. Anret aubergineskiver og halloumi på et fad, og dryp citronsaft over. Drys med mynte, rosiner og hakkede mandler. 3. YOGHURTDRESSING: Rør ingredienserne sammen, og smag dressingen til. 4. Sæt det marinerede kød på spyd. Steg spyddene på en grill eller (grill)pande. Servér med auberginesalat med halloumi, yoghurtdressing og lune fladbrød.