lammefrikadeller
Mad

Lammefrikadeller med bulgur og saltet agurk

15. februar 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Hakket lammekød skal ofte findes i frysedisken i supermarkedet. Alternativt kan du bruge hakket oksekød. Få opskriften på lammefrikadeller med bulgur og saltet agurk her
4 personer

LAMMEFRIKADELLER

  • 500 g hakket lammekød
  • 2 spsk. friskhakket bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 1 tsk. røget paprika
  • 4 spsk. olivenolie til stegning

SALTET AGURK

  • 1 agurk
  • 1 spsk. salt

TILBEHØR

  • 400 g bulgur
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt

KRYDDEROLIE

  • 1 spsk. ras el hanout-krydderi
  • 1 fed hvidløg
  • saft af 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl olivenolie

TIL SERVERING

  • 2 dl græsk yoghurt 2 %
  • evt. bredbladet persille

1. Saltet agurk: Skyl agurken, og skær den i lidt tykke skiver på skrå. Læg dem i en sigte over en skål, og drys salt over. Lad trække i 20 minutter.

2. Lammefrikadeller: Læg kødet i en skål. Skyl og hak persillen. Pil og pres hvidløg. Riv skallen af citronen. Rør persille, hvidløg, citron og paprika i kødet. Form farsen til små kødboller, og steg dem i olie på en pande i ca. 3 minutter på hver side. Hold dem varme.

3. Tilbehør: Hæld bulgur i en skål, og tilsæt 3 dl kogende vand. Dæk skålen til med husholdningsfilm. Lad bulguren trække i 10 minutter. Løsn grynene med en gaffel, og tilsæt olie og salt.

4. Krydderolie: Rør ras el hanout sammen med presset hvidløg, citronsaft, salt, peber og olie.

5. Servering: Anret 4 tallerkener med yoghurt i bunden. Fordel bulgur og lammefrikadeller ovenpå. Pynt med saltede agurkeskiver og evt. persille. Dryp med krydderolie, og servér resten af krydderolien til.

TIP: Ras el hanout er en marokkansk krydderiblanding, der bl.a. består af kanel, chili, paprika og sort peber. Fås i velassorterede supermarkeder, f.eks. af mærket Mill & Mortar.

Læs også