https://imgix.femina.dk/media/article/1508-mad-1.png
Mad

Laksepariserbøf på rugbrød med kålsalat

21. marts 2022
af Christine Bille Nielsen
Foto: Henrik Freek
I denne uge bliver aftensmaden fyldt med ekstra mange grøntsager, fuldkornsprodukter, fisk og magert kød. Her får du opskriften på laksepariserbøf på rugbrød med kålsalat
4 personer

INGREDIENSER

  • 500 g laksefilet uden skind og ben
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

KÅLSALAT

  • 500 g spidskål, gerne rød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft (eller æbleeddike)
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 4 skiver rugbrød
  • 4 spsk. kapers
  • 1 løg
  • 1 lille bakke karse
  • 4 spsk. friskrevet
  • peberrod

Opskrift - sådan laver du laksepariserbøf på rugbrød med kålsalat

1. Kålsalat: Snit spidskålen fint. Rør olie sammen med citronsaft, og vend kålen heri. Smag til med salt, peber og evt. mere citron.

2. Hak laksekødet fint med en kokkekniv. Form det til 4 laksebøffer, og steg bøfferne i olie på en pande ved høj varme, til de er gyldne. Krydr med salt og peber.

3. Anret kålsalaten på rugbrød, og læg en laksebøf ovenpå. Top med kapers, løgringe, karse og revet peberrod. Servér straks.

TIP: Friskrevet peberrod har en bedre smag end den, der er revet på forhånd. Riv den lige inden servering, og servér evt. ekstra ved siden af, så man hver især selv kan forsyne sig.

Læs også