
Mad
Laks med appelsin og fennikelsalat
2. november 2017af Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Laksen er marineret i citrus, soja og honning og toppet med et sprødt lag mandelknas. Her får du opskriften på laks med appelsin og fennikelsalat
Laks med appelsin og fennikelsalat
Tid: 35 minutter. Marineringstid: Mindst 30 minutter. Ovntid: 20 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 800 g hel laksefilet saft og skal af 1 usprøjtet appelsin saft og skal af ½ usprøjtet citron 1 spsk. honning 4 spsk. sojasauce 2 spsk. olivenolie 50 g mandelflager FENNIKELSALAT 2 fennikler 3 spsk. olivenolie 2 spsk. hvidvinseddike 1 tsk. honning 1 tsk. dijonsennep salt og friskkværnet peber 1 bundt dild
TILBEHØR: 4 dl vilde ris PRØV OGSÅ: Bagt laks med ingefær og quinoasalat
Opskrift - sådan laver du laks med appelsin og fennikelsalat
1. Læg laksefileten i et ovnfast fad. Rør saft og skal af appelsin og citron i en skål sammen med honning, sojasauce, olie og mandelflager. Hæld marinaden over laksefileten; dæk fadet med husholdningsfilm, og sæt det på køl i mindst 30 minutter. Tænd herefter ovnen på 175°, og sæt fadet med laksen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gennemstegt. 2. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på pakken. 3. FENNIKELSALAT: Skyl fenniklerne, og snit dem helt fint på et mandolinjern. Rør olie, eddike, honning, sennep, salt og peber sammen, og vend det i skålen med fennikel sammen med finthakket dild. Servér laks med ris og fennikelsalat.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Mexicansk vegetarburger – Få opskriften her
Tirsdag: Kyllingelår og spaghetti med ricotta – Få opskriften her
Onsdag: Risotto med pastinakker og hasselnødder – Få opskriften her
Fredag: Oksemørbrad med helbagt knoldselleri – Få opskriften her