
Hæld majsgryn og salt i kogende vand under omrøring.
Kog i ca. 15 minutter, til grøden er cremet.
Rør revet parmesan i, og smag til med salt og peber.
Hæld polentaen i et fad smurt med olie, og lad den stivne på køl i mindst 2 timer, gerne natten over.
Tænd ovnen på 200°.
Krydr kyllingelårene med salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad.
Fordel tomaterne ved siden af, og steg kød og tomater i ovnen i ca. 35 minutter, eller indtil kødet er gennemstegt.
Skær den stivnede polenta ud i fritter, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Dryp olie over, og krydr med salt.
Bag fritterne i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
Drys med friskrevet parmesan og timian.
Pisk æggeblomme, sennep, citronsaft, hvidløg og salt sammen (ønsker du en mere let og luftig aïoli, kan du tilføje lidt æggehvide).
Tilsæt langsomt olien i en tynd stråle, mens du pisker med elpisker.
Tilsæt langsomt den smagsneutrale olie, mens du pisker, indtil du opnår den ønskede konsistens.
Smag til.
TIP: Hvis der er aïoli tilovers, kan du servere den til fredagens måltid.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Spaghetti med linse-bolognese – få opskriften her
Tirsdag: Sprødstegt kulmule med polenta og spinat – få opskriften her
Torsdag: Omvendt toast med pesto og vesterhavsost – få opskriften her
Fredag: Pestofyldt mørbrad med knuste kartofler – få opskriften her