kødboller, madplan
Mad

Krydrede kødboller på spyd, og fennikelsalat med jordbær

24. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 32: Ugens onsdagsopskrift er krydrede kødboller på spyd, og fennikelsalat med jordbær. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket oksekød
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 25 g friskrevet parmesan
  • 1 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g hvedemel
  • ¾ dl bouillon
  • 2 spsk. solsikkeolie til stegning
  • tynde grillspyd

FENNIKELSALAT

  • 1 fennikel
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • 250 g jordbær
  • 1 bakke rucola
  • 1 hjertesalat

HONNINGDRESSING

  • ¾ dl olivenolie
  • saft af 1 citron
  • 2 spsk. flydende honning
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • groft brød

Revet parmesan og citronskal giver ekstra smag til oksekødbollerne.

1. Kødboller: Rør kødet sammen med fintrevet citronskal (gem lidt til pynt), parmesan, æg, salt og peber. Tilsæt mel og bouillon, og rør det til en fast fars. Form farsen til kødboller, og steg dem i olie på en pande ved høj varme, til de er brune på alle sider. Skru ned for varmen, og steg dem færdige. Tag dem fra varmen, sæt dem på spyd, og drys med citronskal.

2. Fennikelsalat: Rens fennikel, og skær den i tynde skiver på langs. Pensl skiverne med olie, og steg dem på en grillpande på begge sider. Rens og halvér jordbærrene. Skyl rucola og hjertesalat. Skær hjertesalat i tynde både, og vend rucola og hjertesalat sammen med jordbær og fennikel.

3. Honningdressing: Rør olie sammen med citronsaft, honning, salt og peber, og hæld det over salaten. Servér salat-en som tilbehør til kødspyddene, og spis brød til.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Læs også