Krydderkage med havtornglasur
Mad

Krydderkage med havtornglasur

21. november 2018
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Kagen får hele hytten til at dufte himmelsk, og glasuren giver den klassiske krydderkage et hipt løft” Her får du opskriften på krydderkage med havtornglasur
35 min8 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1 brev brunt bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 dl mælk
  • 1 bundtkageform eller springform med diameter på 24 cm
  • smør til formen

GLASUR

  • 300 g flormelis
  • 1 spsk. frysetørret havtornpulver (el.a. frysetørret bærpulver)
  • 1-2 spsk. vand
  • evt. gul pastafarve

Opskrift - sådan laver du krydderkage med havtornglasur

1. Tænd ovnen på 190° varmluft. Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker. Tilsæt æggene, 1 ad gangen. Sigt mel, bagepulver og krydderier ned i skålen, og vend det sammen med smørblandingen. Rør mælken i. Hæld dejen i den smurte form, og bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter. 2. GLASUR: Rør flormelis sammen med havtornpulver, og tilsæt vandet lidt ad gangen, til konsistensen er som en tyk glasur. Rør evt. pastafarve i, hvis du vil have smæk på farven. Hæld glasuren over den afkølede kage, og lad den stå lidt inden servering, så glasuren kan nå at stivne. PRØV OGSÅ: Krydderkage med tørret frugt
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også