
Kartoffelmos er dejligt enkelt tilbehør, som du kan variere f.eks. ved at tilsætte andre rodfrugter eller græskar.
1. Pil hvidløget, og pres det. Bland hvidløg, olie og citronsaft, og pensl det på koteletterne. Dæk dem til, og lad dem trække.
2. Bønnesalat: Damp bønnerne i 3 minutter i saltet vand. Køl dem lidt af. Pil forårsløgene, og hak dem fint. Skyl og hak persillen. Bland bønner med olivenolie, løg, persille, salt og peber.
3. Orange mos: Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Skær hokkaido i mindre stykker. Kog kartofler, gulerødder og græskar i vand uden salt, til de er helt møre. Hæld vandet fra (gem lidt), og mos dem med en grydeske. Tilsæt presset hvidløg, friskrevet ingefær, spidskommen og mascarpone. Rør det godt sammen, og tilsæt evt. lidt af kogevandet. Smag til med salt og peber og evt. mere ingefær.
4. Steg koteletterne på en meget varm (grill)pande i 3-4 minutter på hver side, alt efter tykkelse. Servér koteletterne med mos og bønnesalat.
UGENS ANDRE OPSRKIFTER
Kartoffelsuppe med grøntsager og chorizo - Få opskriften her
Stegte kartofler med tomat og spinat - Få opskriften her
Kartoffelsalat med kylling og peanut-chili-dressing - Få opskriften her