https://imgix.femina.dk/media/article/kold_rabarber-aeblesuppe.jpg
Mad

Kold rabarber-æble-suppe

16. marts 2020
af Timm Vladimir
foto: Columbus Leth
En virkelig lækker suppe af nogle af havens hits: rabarber og æbler. Og det frugtkød, du sier fra, kan du bruge til en lækker marmelade ved at koge det op med sukker.
15 min4 personer
Tid i alt 3 t og 0 min

Rabarber-æble-suppe

  • 250 g rabarber
  • 3 æbler
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl vand
  • 150 g sukker
  • 1 spsk. majsstivelse

Til servering

  • Tvebakker
  • Letpisket flødeskum
  • Rød skovsyre

Sådan laver du en skøn og kold rabarber-æble-suppe:

Skyl rabarber og æbler. Skær blade og bund af rabarberne, og fjern kernehuset fra æblerne. Skær rabarber og æbler i grove tern. Skyl citronen, og skær den i skiver. Hæld rabarber og æbler i en gryde sammen med vand, citronskiver og vaniljestang. Kog det op, og lad det simre i 15 minutter. Sluk for varmen. Lad det trække i 30 minutter, og sigt frugten fra. Hæld suppen tilbage i gryden, og smag til med sukker. Giv den et kort opkog, og fjern evt. skum fra overfladen. Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand, og tilsæt det lidt ad gangen, til suppen har en god konsistens. Den stivner lidt mere, når den er kold. Lad suppen køle helt af i køleskabet, og servér med tvebakker, letpisket fløde og rød skovsyre.

PRØV OGSÅ: Chokolade-kaffe-suppe med vaniljeparfait

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også