https://imgix.femina.dk/media/85285f31161a49ce9a5c647fb2a5409e.jpg
Mad

Kokossuppe med laksewonton

17. februar 2022
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag med asiatisk touch. Her får du opskriften på forretten og en praktisk indkøbsliste

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 stilk citrongræs
  • 20 g galangarod
  • 5 limeblade
  • 1 liter hønsefond
  • 1 spsk. sukker
  • 1 rød chili
  • ¼ dl fiskesauce
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • ¼ dl limesaft
  • stilkene af 1 stort bundt koriander

ENDVIDERE

  • 100 g laks, uden skind og ben
  • ½ bundt plukket koriander
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 1 æg (str. S)
  • 16 små plader wontondej
  • 1 spsk. mel
  • 1 spsk. vand
  • salt
  • 1 bundt grønne asparges (500 g)
  • ½ bundt plukket koriander
  • 2 spsk. ingefær i julienne

TILBEHØR:

  • limebåde

Skær et lille stykke af bunden på citrongræsset, pil de yderste blade af, og kassér dem. Bank citrongræsset med bagsiden af kniven, og skær det i grove stykker. Skræl galangaroden, og skær den i skiver. Kom citrongræs, galanga, limeblade, hønsefond, sukker, chili, fiskesauce, kokosmælk, lime og korianderstænger i en gryde, og lad det småkoge i ca. 20 minutter. Si suppen, og smag til.
Hak laksen fint med en stor kniv, og rør den med salt, hakket koriander, sesamfrø, ingefær og æg. Fordel den på små wontonplader. Rør mel og vand sammen, og brug det som "lim", når du lukker wontonpakkerne.
Knæk den nederste træede del af aspargesene, og kassér den. Lav tynde strimler af 3-4 asparges med en tyndskræller, og sæt dem til side. Skær resten af aspargesene i mundrette stykker.
Lad den siede suppe koge op, og kom de små wontonpakker i suppen. Lad dem pochere i 4-6 minutter, eller til fiskefarsen er fast og færdig. Kom asparges i, og lad dem dampe med i de sidste 1-2 minutter.
Anret suppen i 4 skåle, og pynt med aspargesstrimler, koriander og ingefær. Servér straks med limebåde til.

TIP:
Wontondej kan købes i asiatiske supermarkeder. Brug alternativt pastadej, men det skal pochere lidt længere i suppen.


SÅDAN FOLDER DU WONTON:

Læg 1 tsk. fyld midt på dejen. Kom lidt melklister på siderne, og luk dejen om fyldet, så det danner en trekant. Fold enderne sammen, luk med melklister, så pakken ligner en åben kuvert.
Vinforslag: Hugel & Fils, Riesling Tradition, Alsace, Frankrig.

TIP Galangarod minder om ingefær, men er lysere og smager syrligt og friskt og bruges i supper og karrypastaer. Køb det i asiatiske supermarkeder. Frys overskydende galanga. Kan du ikke få fat på det, så brug gerne lidt ekstra limesaft til at smage suppen til med.

Læs også