kødboller
Mad

Kødboller med sojabønnespaghetti, pærer og valnød

1. marts 2022
af Christian Bitz
Food-styling: Marie Melchior, Foto: Line Falck
Spaghetti lavet på sojabønner indeholder mere protein og langt færre kulhydrater end almindelig fuldkornspasta. Få opskriften på kødboller med sojabønnespaghetti, pærer og valnød her
4 personer
Tid i alt 50 min

KØDBOLLER

  • 500 g hakket kalvekød
  • 1 æg
  • 2 spsk. chiafrø
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 4 pærer

VALNØDDEPESTO

  • ½ bundt bredbladet persille
  • 1 potte brøndkarse
  • 100 g valnødder
  • 1½ dl olivenolie

TILBEHØR

  • 400 g sojabønnepasta (f.eks. fra à la eco)

TIL SERVERING

  • 2 stilke bredbladet persille
  • 5 valnødder

1. Valnøddepesto: Skyl og hak persillen. Klip brøndkarsen. Blend persille, brøndkarse, valnødder (huske at gemme 5 til serveringen) og olivenolie i en minihakker eller blender, til konsistensen er ensartet.

2. Tilbehør: Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

3. Kødboller: Rør kød, æg, chiafø, salt og peber sammen i en skål. Form kødet til små kødboller, og steg dem i olie på en pande i 2-3 minutter på hver side. Skyl pærerne, og halvér dem. Fjern kernehuset, og skær pærerne i både. Steg dem sammen med kødbollerne på panden i ca. 3-4 minutter, til pærerne er gyldne. Tag panden af varmen. Vend spaghettien sammen med pærer, kødboller og 4 spsk. valnøddepesto.

4. Servering: Skyl og nip persillen. Hak valnødderne. Anret pastaen i dybe tallerkener, drys med persille og valnødder, og servér valnøddepesto til.

Læs også