Mad

Kødboller med polenta og grønne bønner

Ugens torsdagsopskrift er kødboller med polenta og grønne bønner. Få opskriften her




400 g hakket svinekød
salt og peber
1 løg, revet
½ dl mælk
½ dl revet parmesan
½ dl rasp
1 æg
lidt olie til stegning
3 dl tomatsuppe fra tirsdag
ENDVIDERE:
6 dl vand
1 dl hvidvin
1½ dl minutpolenta
revet parmesan
plukket oregano
TILBEHØR:
150 grønne bønner, dampede
olivenolie
Rør kødet med salt og peber og løg, mælk, parmesan, rasp og æg. Form farsen til kødboller på størrelse med golfbolde, og steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gennemstegte - det tager 6-8 minutter. Varm suppen, og vend kødbollerne i lige inden servering.
Kog vand og vin op. Pisk polentaen i, og pisk over varme i 1-2 minutter, til den har konsistens som havregrød. Smag polentaen til med salt og peber og lidt revet parmesan.
Anret polentaen med kødboller og revet parmesan, og top med plukket oregano. Damp bønnerne i et par minutter, og vend de varme bønner med en smule olivenolie og salt, og servér straks polenta, kødboller og bønner.
Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER


Mandag TirsdagOnsdagFredag

Læs mere om: