Mad

Kødboller med polenta og grønne bønner

af Louisa Lorang 13. december 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er kødboller med polenta og grønne bønner. Få opskriften her

400 g hakket svinekødsalt og peber1 løg, revet½ dl mælk½ dl revet parmesan½ dl rasp1 æglidt olie til stegning3 dl tomatsuppe fra tirsdagENDVIDERE:6 dl vand1 dl hvidvin1½ dl minutpolentarevet parmesanplukket oreganoTILBEHØR:150 grønne bønner, dampedeolivenolieRør kødet med salt og peber og løg, mælk, parmesan, rasp og æg. Form farsen til kødboller på størrelse med golfbolde, og steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gennemstegte - det tager 6-8 minutter. Varm suppen, og vend kødbollerne i lige inden servering.Kog vand og vin op. Pisk polentaen i, og pisk over varme i 1-2 minutter, til den har konsistens som havregrød. Smag polentaen til med salt og peber og lidt revet parmesan.Anret polentaen med kødboller og revet parmesan, og top med plukket oregano. Damp bønnerne i et par minutter, og vend de varme bønner med en smule olivenolie og salt, og servér straks polenta, kødboller og bønner.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER