https://imgix.femina.dk/media/20ded36839184d128dfffed68f8658a9.jpg
Mad

Kikærte-pandekager med spicy kartofler

13. juni 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Her er min udgave af de sydindiske dosa, som vist oprindelig er bagt med rismel. De bliver ret sprøde, også når de bages med kikærtemel. Fyldet er enkelt, og du kan selv krydre det med en god mango- eller limechutney ved siden af

(6-8 pandekager)
1 portion pandekagedej af kikærtemel - Få grundopskriften her

SAUCE:
1½ dl yoghurt naturel/græsk yoghurt 10 %
lidt olie
2-3 spsk. friskhakket koriander el. mynte

FYLD:
500 g skrællede kartofler i terninger (eller en rest kogte)
1 lille frisk chili, finthakket
1-2 fed hvidløg, finthakket
2-3 spsk. olie
1 tsk. st. gurkemeje
2 tsk. fennikel- el. sennepsfrø
salt og peber
2 modne tomater i små terninger
1 bdt. nye hvide løg el. 1 bdt. forårsløg (snittede el. i både)
friskhakket koriander

TILBEHØR:
chutney, gerne stærk

Lav en dej med kikærtemel. Lad den hvile i ½ time, og bag så tynde pandekager som muligt. Brug kun lidt olie til stegningen.
Rør den kolde sauce sammen, smag den godt til, og lad den trække koldt i ½ time.
Gør alle grøntsager til fyldet klar. Steg kartofler, chili og hvidløg i olie et par minutter. Kom krydderierne på, og steg videre ved svag varme, til kartoflerne er tilpas møre. Vend i det hele tiden. Vend tomater og de snittede løg i til sidst, og lad det stege i et par minutter. Smag til med hakket koriander. Fordel fyldet på midten af de lune pandekager, og rul dem sammen. Servér sauce og chutney til.Den er velegnet til en frokost, eller du kan rulle dem sammen og tage dem med på picnic. Et glas kølig rosé smager skønt til

Kartoffel-pandekager med røget laks

https://imgix.femina.dk/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg
null
https://imgix.femina.dk/legacy/media/9e4bd514300241d3ac14627b42b23e5e.jpg
null
https://imgix.femina.dk/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
null
https://imgix.femina.dk/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg

Læs også