
Kikærte-pandekager med spicy kartofler
13. juni 2012(6-8 pandekager)
1 portion pandekagedej af kikærtemel - Få grundopskriften her
SAUCE:
1½ dl yoghurt naturel/græsk yoghurt 10 %
lidt olie
2-3 spsk. friskhakket koriander el. mynte
FYLD:
500 g skrællede kartofler i terninger (eller en rest kogte)
1 lille frisk chili, finthakket
1-2 fed hvidløg, finthakket
2-3 spsk. olie
1 tsk. st. gurkemeje
2 tsk. fennikel- el. sennepsfrø
salt og peber
2 modne tomater i små terninger
1 bdt. nye hvide løg el. 1 bdt. forårsløg (snittede el. i både)
friskhakket koriander
TILBEHØR:
chutney, gerne stærk
Lav en dej med kikærtemel. Lad den hvile i ½ time, og bag så tynde pandekager som muligt. Brug kun lidt olie til stegningen.
Rør den kolde sauce sammen, smag den godt til, og lad den trække koldt i ½ time.
Gør alle grøntsager til fyldet klar. Steg kartofler, chili og hvidløg i olie et par minutter. Kom krydderierne på, og steg videre ved svag varme, til kartoflerne er tilpas møre. Vend i det hele tiden. Vend tomater og de snittede løg i til sidst, og lad det stege i et par minutter. Smag til med hakket koriander. Fordel fyldet på midten af de lune pandekager, og rul dem sammen. Servér sauce og chutney til.Den er velegnet til en frokost, eller du kan rulle dem sammen og tage dem med på picnic. Et glas kølig rosé smager skønt til



