https://imgix.femina.dk/media/d468ca3d18f14111bfd869d35a03cfa8.jpg
Mad

Kartoffeltortilla med rucola og peberfrugt

22. april 2009
af Lone Kjær
Omelet er efter min mening noget, der skal masser af fyld i, før det mætter og smager rigtig godt. Min udgave er inspireret af en spansk tortilla med

Omelet er efter min mening noget, der skal masser af fyld i, før det mætter og smager rigtig godt. Min udgave er inspireret af en spansk tortilla med kartofler.

400 g kogte kartofler
2 løg
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
100 g ærter
100 g rucola
200 g salattern fra
Løgismose 5%
5 æg
1 dl letmælk
½ tsk salt
Peber

Peberfrugtsalat:
3 peberfrugter
2 tomater
1 potte frisk basilikum
Salt og peber

Tilbehør:
Groft brød, 200 g

1. Tænd ovnen på 200 grader.

2. Skær kartoflerne i skiver, og hak løgene fint. Varm olien på en slip-let pande, som tåler at komme i ovnen. Svits kartofler, løg og presset hvidløg, til løgene er klare, og kartoflerne har fået lidt farve. Tilsæt ærter og rucola og vend forsigtigt rundt. Fordel salattern over.

3. Rør æg med mælk og tilsæt salt og ­peber. Hæld æggemassen over kartofler og grøntsager på panden.

4. Sæt panden i ovnen i ca. 20 min., til æggemassen er stivnet, og tortillaen har fået farve.

5. Snit ­peberfrugterne, skær tomaterne i både og vend begge dele med hakket basilikum. Smag til med salt og peber, og servér tortillaen med denne peberfrugtsalat og brød til.

Læs også