Kanelbrød er fantastisk. Lidt ligesom kanelsnegle, bare mere blødt og snasket.
6 personer
Det skal du bruge
1 dl sødmælk
50 g smør
25 g gær
1 æg
1 tsk. kanel
1 spsk. rørsukker
1 tsk. salt
ca. 250 g hvedemel
brødform på 1 liter
Fyld
80 g blødt smør
40 g farin
1 spsk. kanel
Glasur
150 g flormelis
¼ dl kogende vand
Opskrift - Sådan laver du kanelbrød
Kom mælk og smør i en gryde, og varm det forsigtigt op, til smørret er smeltet. Tag det af varmen, og lad det køle af, til det er håndvarmt.
Smuldr gæren i en stor skål, hæld mælkeblandingen på, og rør godt, til gæren er helt opløst.
Tilsæt ægget, og kom krydderierne og tre fjerdedele af hvedemelet i dejen. Rør godt til en ensartet dej, og ælt dejen igennem med det sidste mel på et meldrysset bord. Stil dejen til hævning et lunt sted med et klæde over i 30 minutter.
Lav imens fyldet: Kom smør, farin og kanel i en skål, og rør det sammen.
Drys lidt mel på køkkenbordet, og rul dejen ud med en kagerulle til en firkant på 20 x 30 cm. Skær 8 strimler på 6 cm's bredde i den ene ende.
Fordel fyldet over dejen, men lad være med at komme fyld på strimlerne. Rul dejen sammen til et brød fra den anden ende, og flet strimlerne sammen oven på brødet.
Tænd ovnen på 225 grader. For formen med bagepapir, og kom brødet i. Lad det efterhæve i30 minutter et lunt sted.
Bag brødet midt ovnen i 12-14 minutter. Tag brødet op af formen i bagepapiret, og lad det køle af.
Lav glasur: Rør flormelis med kogende vand til en tyktflydende masse, og hæld den over brødet. Server evt. brødet med lidt koldt smør.
Opskriften er fra bogen 'Kagetid' af Camilla Zarah Lawes, Lindhardt og Ringhof.
Har du lyst til flere opskrifter med kanel? Så se med her