
Kalvegullasch med svampe og grov mos
3. oktober 2011(4 personer)
800 g skært kalvekød i terninger
20 g smør eller 2 spsk. olie
1 lille løg i terninger
1-2 fed hvidløg, grofthakkede
2 små tomater i kvarter
1 tsk. mild paprika
2 dl rosé eller tør hvidvin
2 dl kalvebouillon
300-400 g svampe, gerne en blanding af kantareller og mørke champignoner
1½ dl piskefløde
evt. 1 tsk. majsstivelse
DRYS:
hakket persille
MOS:
ca. 600 g skrællede kartofler
1-2 skrællede persillerødder, ca. 300 g
1-2 spsk. olivenolie
½-1 spsk. dijonsennep (gerne Honey)
1 håndfuld hakket persille
1 stor håndfuld grofthakket rucola
salt og kværnet peber
Dup kødet helt tørt. Brun det godt i smør eller olie, i 2-3 portioner. Tag kødet op efterhånden. Steg løg, hvidløg og tomater i et par minutter. Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt paprika, og hæld vin og bouillon over (det skal ikke dække). Bring det i kog, og lad det simre i ½ time.
Lav imens mosen: Skræl kartofler og persillerødder, og skær dem i mindre stykker. Kog dem meget møre i vand uden salt. Hæld vandet fra, og mos dem med en gaffel/piskeris lige før servering. Rør olie, sennep og hakket grønt i, og smag til med salt og peber.
Børst imens svampene rene, og skær dem i skiver og kantarellerne evt. i halve. Steg dem hver for sig i ganske lidt olie eller smør. Hæld fløde på kødet, og lad det akkurat koge op. Jævn evt. saucen, hvis du synes. Vend svampene i, og lad dem koge med i et par minutter. Smag retten til med salt og peber, drys med persille, og servér den med frisklavet mos.




forretter Dejlige desserter og
skønne kager Madplan til hele
ugen Køb dit køkkenudstyr
i feminashoppen.dk