https://imgix.femina.dk/media/article/1423-kaernemaelkscreme.jpg
Mad

Kærnemælks-creme med jordbær og rabarber

13. juni 2014
af Carsten Kyster
Foto: Columbus Leth
En rigtig lækker dessert der smager af dansk sommer

Kærnemælks-creme med jordbær og rabarber

INGREDIENSER 400 g rabarber 4 spsk. sukker 200 g jordbær frisk mynte KÆRNEMÆLKSCREME 1 vaniljestang 2-3 spsk. sukker 2½ dl piskefløde 2 blade husblas 2 dl kærnemælk LAKRIDS-CRUNCH 10-12 kammerjunkere 2 tsk. lakridspulver

Opskrift - sådan laver du kærnemælks-creme med jordbær og rabarber

1. Kærnemælkscreme: Blend vaniljestangen med sukker i en minihakker til fint pulver. Bring langsomt fløde og vaniljesukker i kog i en gryde, og småkog i 10-15 minutter. 2. Læg husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter, og smelt den herefter i den varme fløde. Afkøl fløden let, og rør kærnemælk i, mens den stadig er lun. Smag til med sukker. Sæt cremen på køl i mindst 4 timer. 3. Rens rabarberstilkene, og skær dem i stykker på 3 cm. Vend dem med sukker i et ovnfad. Bag dem møre i en 140° varm ovn i 15 minutter. Afkøl. 4. Rens jordbærrene, skær dem i mindre stykker, og vend dem med de afkølede rabarber. 5. Lakrids-crunch: Knus kammerjunkerne groft, og bland dem med lakridspulver. 6. Pisk den kolde kærnemælkscreme igennem, så den bliver let og cremet. Anret den i 4 dybe tallerkener, og drys med lakridscrunch. Servér med jordbær-rabarber-blandingen og mynteblade. PRØV OGSÅ: Koldskåls-cheesecake

Læs også