
Mad
Jordbærtærte: Saml-selv-jordbærtærte
13. august 2015af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Jordbærrene synger på sidste vers, men er helt søde, mørkerøde og fulde af smag lige nu. Denne kage er en ”saml-selv”-jordbærtærte, der ikke er lagt sammen, men som består af de klassiske jordbærtærte-elementer hver for sig.
Jordbærtærte: Saml-selv-jordbærtærte til 4 personer
Tid: 30 minutter. Ovntid: 40 minutter.
DET SKAL DU BRUGE TIL JORDBÆRTÆRTE MAZARINBUND 200 g marcipan 200 g smør 180 g sukker 4 æg (stuetemperatur) 50 g hvedemel VANILJECREME korn af 1 vaniljestang 4-5 spsk. sukker 2 æggeblommer 2 spsk. majsstivelse 3 dl sødmælk 1 dl mascarpone TIL SERVERING smør til stegning 1 bakke jordbær evt. friske blade af mynte eller citronmelisseOpskrift - sådan laver du jordbærtærte: saml-selv-jordbærtærte
1. Mazarinbund: Forvarm ovnen til 175°. Rør marcipan, smør og sukker godt sammen på en røremaskine. Tilsæt 1 æg ad gangen, og rør godt mellem hvert æg. Rør melet i. Hvis dejen er meget våd, kan du tilsætte lidt mere mel. 2. Tryk dejen ud i et 3 cm tykt lag på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i 30-40 minutter. Bunden skal føles lidt blød, når du tager den ud. Fjern straks bunden fra den varme bageplade, og afkøl. 3. Vaniljecreme: Bland vaniljekorn og sukker. Pisk sukkerblandingen let sammen med æggeblommer og majsstivelse. Giv mælken et hurtigt opkog i en gryde. Tag gryden af varmen, og afkøl let. Hæld langsomt æggeblandingen i mælken under kraftig piskning, og pisk, til cremen tykner. Hæld vaniljecremen over i en skål. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den på køl. Pisk mascarponen igennem, og vend den i den afkølede creme. 4. Servering: Skær mazarinbunden i store tern, og steg dem på den ene skæreflade i smør på en pande, til de bliver flot gyldne. Anret et par mazarintern på hver tallerken sammen med masser af jordbær og gavmilde dryp vaniljecreme. Pynt evt. med mynte eller citronmelisse, og servér. PRØV OGSÅ: Jordbærtærte med mandelcreme og ribs