Jordbærtærte med vaniljecreme
Mad

Jordbærtærte med vaniljecreme

10. februar 2022
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Cremefraiche giver en frisk og lækker creme til jordbærtærten med vaniljecreme

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 300 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 firkantet tærteform, ca. 24 x 24 cm
  • (eller en tærteform på 24 cm i diameter)

VANILJECREME

  • 5 dl cremefraiche 38 %
  • 50 g flormelis
  • korn af 1 vaniljestang
  • saft af ¼ citron

PYNT

  • 500 g friske jordbær

Opskrift – sådan laver du jordbærtærte med vaniljecreme

  1. Rør smør, sukker, mel og æg sammen i en foodprocessor til en fast dej. Lad dejen hvile tildækket på køl i 1 time.
  2. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med bagepapir, og læg dejen i formen, så den dækker formens bund og indvendige kanter. Prik huller i dejen med en gaffel, og bag den i en 200° varm ovn i 15-20 minutter. Lad den køle helt af.
  3. Vaniljecreme: Pisk cremefraiche sammen med flormelis, vaniljekorn og citronsaft til en stiv masse, og fordel vaniljecremen oven på den afkølede bund.
  4. Pynt: Rens jordbærrene, og fordel dem oven på kagen.

Jordbærtærten: Sommerkagen over dem alle

Der er få ting, der skriger sommer, som en god jordbærtærte fyldt med søde, solmodne jordbær plukket i haven. Og det bedste af det hele? Den er slet ikke så svær at lave selv.

Når først tærtedejen er smækket sammen, og den har været en tur i ovnen, skal den køle helt af, før du kan tilføje et himmelsk lag vaniljecreme efterfulgt at sommersøde jordbær. Det tager derfor lidt tid, inden du kan sætte tænderne i kagen, men vi lover dig, at den er hele ventetiden værd.

Tip: Skal du først bruge kagen i morgen, kan du med fordel gøre alle elementer klar og først samle kagen i sidste øjeblik, så bunden ikke bliver unødigt blød og fugtig.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også