hummus
Mad

Hummus-skåle med auberginebåde og sprøde kikærter

16. marts 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Her serveres hummus i skåle, pyntet med sprøde kikærter, bagt aubergine, saftige granatæblekerner og ærteskud. Her får du opskriften på hummus-skåle med auberginebåde og sprøde kikærter
4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 auberginer
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
  • 4 arabiske fladbrød eller pitabrød
  • 1 bdt. ærteskud
  • ½ granatæble

HUMMUS

  • 2 dåser kikærter
  • ½ dl tahin
  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af 1 citron
  • 3-4 fed hvidløg
  • 3 tsk. stødt spidskommen
  • salt
  • 1 dl vand

SPRØDE KIKÆRTER

  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt

1. Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginerne, og skær dem i lange både. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og drys med salt. Bag auberginefritterne i ovnen i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne i overfladen.

2. SPRØDE KIKÆRTER: Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem, og tør dem i et rent viskestykke, inden de hældes på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, spidskommen og salt, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde.

3. HUMMUS: Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Blend kikærter, tahin, olie, citronsaft, pressede hvidløg, spidskommen og salt sammen i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt gradvist vand, indtil det har opnået den ønskede konsistens. Smag hummussen til.

4. Lun ganske kort fladbrødene i ovnen. Fordel hummussen i skåle, og pynt med ærteskud, auberginebåde, granatæblekerner og sprøde kikærter.

TIP: Servér evt. en god lufttørret skinke til hummusskålene.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Læs også